Závěr baráže 1. ligy mužů

   Vlčková
  24.04.22 19:38

Tento víkend byl plný radosti i zklamání. I přes vydařené sobotní utkání se mužům vítězství nepodařilo obhájit a s nedělní prohrou tak končí i naše účast v první lize mužů.

Do sobotního zápasu muži nastoupili velmi sebevědomě. To se ukázalo hned po pár minutách, kdy skóroval Daniel Flašar, a posunul nás tak do vedení. V podobném duchu se nesla i zbývající část třetiny. Po dalších dvou úspěšných střelách jsme vedli 3:0. Tento stav se však hned na začátku druhé třetiny razantně změnil. Brankáře Macieje Bogdanského se soupeři podařilo překonat hned třikrát, v polovině hracího času tedy bylo opět srovnáno. A-tým se ale naštěstí rychle vzpamatoval a v této třetině také skóroval rovnou třikrát. 

Do poslední periody jsme nastoupili s příjemným náskokem 6:3 a  vedení jsme už neztratili až do konce utkání. Výborným výsledkem 11:4 jsme si tak zajistili postup do závěrečného utkání této série. O tom, zda-li se muži udrží v první lize či nikoliv, tedy musel  opět rozhodnout až poslední možný zápas.

Nedělní finalový zápas měl tedy rozhodnout o tom, který z celků se v příští sezóně představí v první lize mužů.Skóre utkání jsme otevírali my, když se po nahrávce Klimka trefoval Horák. Nicméně poté už to pro nás šlo od desíti k pěti. Míček byl většinu času v držení soupeře, který posílal na naši bránu jednu střelu za druhou a celkově udával tempo hry. My jsme si na druhou stranu nebyli doslova schopni nahrát a tomu také odpovídal počet střel. Hrozná první třetina tak skončila za stavu 1:3 a soupeř se mohl radovat z náskoku.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu. Soupeř byl stále výraznějším týmem na hřišti a dokonce padl i stejný počet gólu na obou stranách. To znamená že my jsme se trefili opět pouze jednou, zatímco soupeř třikrát.Do třetí třetiny se tak šlo za stavu 2:6.

V poslední části zápasu jsme se konečně vzpamatovali a začali na soupeře tlačit. Ten našemu tlaku ale nepodlehl, naopak ještě náskok zvýšil. Ani naše tři vstřelené branky nemohly výsledek už nijak změnit. Hrát pouze jednu třetinu v tomto sportu prostě nestačí.

Tímto tedy končí naše působení v druhé nejvyšší soutěži. Děkujeme všem divákům, kteří nás podporovali jak dnes, tak po celou sezónu.