Z.F.K Petrovice X Torpedo Havířov

   Vlčková
  10.12.21 19:21

Přesunutý zápas dvanáctého kola první ligy mužů se na petrovické sportovní hale odehrál v netradiční čas, ve čtvrtek večer. Již od začátku bylo jasné, že zápas bude velmi vyrovnaný, jelikož oba týmy zatím v sezóně získaly velmi podobný počet bodů. 

Úvodní část utkání patřila hostům: po první minutě už se radovali z gólu, ten akorát díky vysoké holi nebyl rozhodčími uznán. Jejich další branka už ale byla vstřelena podle pravidel a po pár minutách hry tak na tabuli svítilo skóre 1:0 ve prospěch soupeře.  Odpověď domácích na sebe naštěstí nenechala dlouho čekat, jelikož ve čtvrté minutě se po nahrávce Filipa Žáka šikovně  trefil Petr Horák.  První z mnoha vyloučení tohoto zápasu přišlo v desáté minutě, kdy byl hráč Torpéda Jakub Sasyn poslán na trestnou lavici za bránění ve hře.  Domácím se podařilo přesilové hry rychle využít a navýšit tak na 2:1.  Další faul viděli rozhodčí tentokrát na straně domácích. Soupeř byl faulován při střele na bránu a dostal tak možnost trestného střílení.  To se pro radost domácích nepodařilo proměnit Tomáši Řezačovi a skóre tak zůstalo nezměněné.  Do konce třetiny se ještě poprvé trefoval nejproduktivnější hráč domácích Filip Žák a do šatny jsme tak šli s dvoubodovým náskokem.

Do druhé třetiny jsme vstoupili sebevědomě, teto přístup se nám vyplatil hned po 30 sekundách, kdy navyšoval Kašpar. Dále jsme pak ještě využili přesilovku a rázem jsme vedli o 4 góly. Bohužel, jak je to již u nás zvykem, druhá polovina této třetiny přinesla krizi. Toho využila hostující dvojce Černy, Šulc, kteří snížili náskok pouze na dva góly. 

Třetí třetina byla zahájena za stavu 5:3. Hostujícímu týmu se podařilo znovu skórovat a od remízy nás tak dělil už pouze jeden gól. Naštěstí se A-tým  vzpamatoval a opět začal na soupeře tlačit, podobně jako tomu bylo v první třetině. Dvoubrankový náskok nám zpět získal Petr Žák. Žák se také vzápětí trefuje z trestného střílení a udává tak konečné skóre zápasu 7:4. Muži si tak zaslouženě připisují drahocenné body do prvoligové  tabulky.