Úvodní utkání Čtvrtfinále Národní ligy mužů.

   Vlčková
  27.02.23 12:17

První dvě utkání  čtvrtfinále Národní ligy mužů se konaly v Kopřivnici.

Sobotní zápas začal nadějně, po povedené Horákově střele jsme otevírali skóre utkání a dostali se do vedení. To jsme však velmi rychle ztratili a až do konce utkání již nezískali zpět. V 10. minutě první třetiny domácí skórovali znovu a byli tak o gól napřed. Domácí nadále pokračovali ve výrazném tlaku na naši bránu, a tak se závěr této třetiny skoro celý odehrával na naší polovině.  Tři minuty před koncem jsme si mohli zahrát přesilovku, tu jsme ale nevyužili a šli do šatny za stavu 1:3.

Druhá třetina nebyla o moc lepší, dalo by se říci, že byla ještě horší. Ze začátku jsme měli pár šancí, ale nebyl z toho žádný gól. Domácí Kostelník posílal Kopřivnici do tříbrankového vedení. Zanedlouho na to následovala další inkasovaná branka, tentokrát v oslabení. Ani za stavu 1:6 jsme se nevzpamatovali a domácí měli stále více ze hry. Na 1:7 Kopřivnice navyšovala z další využité přesilovky.

Třetí, závěrečná část utkání, pro nás začala výměnou brankáře, místo Kully šel do brány Bogdański.  V 43. minutě zápasu se opět prosazoval domácí Kostelník a upravil skóre na 1:8. Za stavu 1:9 do konce zápasu zbývalo už pouze necelých 12 minut, a tak bylo jasné, že takovýto náskok soupeře, už asi nedoženeme. I přesto jsme se o to ale pokusili a byl to opět Horák, komu se podařilo překonat hostujícího brankáře a navýšit naše skóre na 2:9.  Následovalo vyloučení Michejdy na 2+2 za nesportovní chování. Až do konce této periody se už soupeři nepovedlo navýšit na desátý gól. První čtvrtfinálový zápas tak skončil poměrně jasnou výhrou soupeře výsledkem 1:9, a my tak měli do následujícího zápasu co dohánět.

 

Nedělní zápas už to však bylo úplně o něčem jiném. Hrálo se opět v Kopřivnici. Nastoupili jsme v pozměněné sestavě, připraveni na to, nedělat stejné chyby, jako den předchozí.

Skóre, stejně jako v sobotu, otevíral Horák. Poté jsme museli do oslabení, které jsme ale tentokrát ubránili. Dále se hra přelévala ze strany na stranu, šance byly stejné na obou stranách. V 15.minutě domácí upravili skóre na 1:1. Následné vyloučení soupeře nám umožnilo zahrát si přesilovku, kterou využil kapitán Firda a před koncem třetiny nás tím poslal do vedení 2:1.

Témeř okamžitě po úvodní buly Kopřivnice srovnala na 2:2. Szweda si poté musel sednout na 2 minuty za sekání, my tak byli opět v oslabení. Obraně se dnes ale poměrně dařilo, a tak po ubráněném oslabení, jsme i nadále nenechali Kopřivnici vystřelit na bránu. Když se domácí probili přes naši tvrdo obranu, v brance nás podržel Bogdański, který měl v tomto zápase hned několik skvělých zákroků. Konec třetiny tak nepřinesl žádné změny, stav byl stále vyrovnaný 2:2.

Třetí třetina začala gólem domácích, kteří se poprvé v tomto utkání dostali do vedení. Dvě minuty na to skórovali znovu a utekli nám tím už o dvě branky.  Hra se začala přiostřovat, rozhodčí vyloučili hned dva naše hráče, my tak byli nuceni hrát ve třech proti pěti. Soupeř se však i s velkým přečíslením moc nepředvedl a my zvládli přesilovku ubránit.  Ve 47 minutě skóroval Češek, upravil skóre na 3:4. Konec třetiny se nesl v duchu našeho snažení stav opět vyrovnat. Měli jsme spoustu šancí, žádná však nespadla do brány. Minutu před koncem se však přece jen zadařilo, Nota překonal soupeřova brankáře a bylo srovnáno.

Za stavu 4:4 se tak muselo jít do prodloužení. Šance byly opět vyrovnané, tentokrát jsme se ale první prosadili my. Rozhodující gól vstřelil opět Nota. Stav série se tak změnil na 1:1 a čtvrtfinále se přesouvá k nám do Petrovic.