Po juniorech začala sezóna i dorostencům

   Tomala
  29.09.21 12:16

Po juniorech zahájili svou sezónu i naši dorostenci. Ambice letošních dorostenců nejsou příliš vysoké, jelikož jádro týmu tvoří převážně starší žáci, proto každý bod bude úspěchem. Věříme, že čas většiny hráčů teprve přijde v dalších sezónách.

Z.F.K. Petrovice – Paskov Saurians 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

V prvním zápase jsme se museli vypořádat především s absencemi některých hráčů. Už tak úzká soupiska se proto zúžila na 8 hráčů do pole což představovalo hlavní komplikaci v úvodním utkání sezóny. Paskov, který na rozdíl od nás měl kompletní dvě pětky, byl po většinu zápasu na míčku a my jsme hlavně intenzivně bránili a snažili se dostat do šancí po ztrátách míčku soupeře.

Soupeře jsme možná i tímto zaskočili a proto se dlouho nedokázal prosadit. Paradoxně zlomovým bodem v utkání byly naše přesilovky. Zde se podepsala hlavně nezkušenost našich hráčů – pro většinu z nich to byla první zkušenost s přesilovkami v soutěžním utkání - a nejspíše i proto si nedokázali pohlídat rychlý brejk, kterým v oslabení Paskov otevřel skóre těsně před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme museli být o dost aktivnější a dokázali si vytvořit několik jasných šancí – bohužel gólman Paskova byl proti. V samotném závěru soupeř po nahozeném míčku využil snad jediné chyby našeho gólmana a upravil závěrečné skóre na 0:2.

Z.F.K. Petrovice – SVČ Odry 7:2 (4:0, 2:1, 1:1)

Do druhého utkání nám dorazil aspoň jeden z hráčů, kteří byli omluveni z prvního utkání, navíc jsme věřili, že po prvním zápase s Paskovem dokážeme hrát vyrovnané utkání i s dalšími týmy a že jsme se nepřijeli pouze zúčastnit.

Zápas s Odrami rozhodla první třetina, kde hráči Oder – byť hráli hodně aktivně – vytvářeli svou riskantní rozehrávkou brankové příležitosti pro naše kluky. Některé chyby jsme dokázali využít, když se hned 3x za sebou prosadil Tomasz Kokotek, další branku přidal Olda Hanák a po první třetině tak bylo v podstatě rozhodnuto.

Další průběh utkání už byl výrazně vyrovnanější. Naštěstí jsme si dokázali pohlídat brankový rozdíl a soupeře jsme už nijak výrazně zápas zdramatizovat nenechali. Dokonce jsme se prosadili i v přesilové hře, když se trefil Dominik Marcol po pěkné přihrávce Adama Swiatkovského. To byla branka na 5:0 – potom však i nás začala trápit nedůslednost v rozehrávce a některé chyby začaly Odry trestat. S výsledkem 7:2 jsme ale nadmíru spokojeni.

Sestava:

Nowoczek – Hanák O. ,Swiatkovski A. ,Suchár – Kokotek, Hanák B., Kristen, Marcol, Olšák, Pavlovský

Trenér:

David Tomala