Play off- 3. a 4. utkání čtvrtfinále Národní ligy

   Vlčková
  06.03.23 18:56

První březnový víkend se čtvrtfinálová utkání přesunula do Petrovic.

V sobotu se odehrálo v pořadí třetí čtvrtfinálové utkání. První třetina byla z naší strany zvládnuta velmi dobře. I přesto, že jsme hned po třech minutách museli do oslabení, ze kterého jsme také inkasovali první gól, jsme se rychle vzpamatovali a v zápětí srovnali na 1:1. Dále jsme hru drželi ve svých rukou. Druhý gól A-týmu střílel Kašpar a pár minut po něm se prosazoval i Oborák. Hostům se naopak moc nedařilo. Kopřivnický Vojtěch Zátopek dostal 2+10 za nesportovní chování, a my tak mohli konec třetiny dohrát v přesilovce, kterou jsme bohužel nevyužili.

Jak přiznal v závěru i trenér Vlček, nezvládnutá druhá třetina zapříčinila prohru tohoto utkání. Hned na začátku třetiny se podruhé trefovali hosté. Srovnávací branka na sebe také nenechala dlouho čekat, utkání tak bylo ve 24. minutě opět vyrovnané 3:3. Poté už se až do konce třetiny trefovala pouze hostující Kopřivnice. My naopak jen faulovali a střely na bránu neměli v podstatě žádné. Druhá perioda tak končila za stavu 3:7 a my jsme se dostali z vedení o dvě branky, na ztrátu o čtyři.

Na začátku poslední části utkání jsme vystřídali brankáře a celkově začali vyvíjet mnohem větší tlak na soupeřovu bránu. To se nám po chvíli vyplatilo, během 43. minuty zápasu se první trefoval Flašar a následně Kašpar. Za stavu 5:7 začalo utkání opět vypadat nadějně, byli jsme mnohem více na míčku než v předchozí třetině. Nedařilo se nám však překonat soupeřova brankáře. Naopak opět skórovala Kopřivnice. Za stavu 5:8 jsme za opakované přestupky museli do oslabení. Soupeř přesilové hry využil a opět skóroval. Firda se v závěru ještě také stihl prosadit, ale to už bohužel nebylo k ničemu platné. Utkání tedy skončilo stavem 6:10 a Kopřivnice díky výhře upravila stav série ve svůj prospěch. Stavem 1:2 ovšem čtvrtfinálová série nekončí, a my tak pokračovali do nedělního zápasu s nadějí, sérii opět vyrovnat.

Nedělní utkání bylo zahájeno v 17:00, úvodní buly získali hosté. Poté se až do 6. minuty hra přelévala ze strany na stranu. První zásah rozhodčích nám přinesl možnost přesilovky. I přes pár podařených střel jsme přesilové hry nevyužili. Zanedlouho na to však přišel další faul ze strany Kopřivnice, díky kterému jsme mohli jet nájezd. Trestného střílení se chopil Oborák a byl z toho gól. Další faul už ale zapříčinil domácí Mrkva, my tedy museli do oslabení, které jsme úspěšně ubránili. 10 sekund před koncem jsme museli do oslabení znovu, a tak jsme následující třetinu začínali pouze ve čtyřech.

Přesilovka Kopřivnice skončila a my stále vedli 1:0. Další branku nám přinesl Homola. Do vedení 3:0 nás dostal Szweda, který krásně využil přesné nahrávky Firdy. Ve 26. minutě utkání jsme se dostali do čtyř-brankového vedení, které jsme ale bohužel rychle ztratili. Kopřivnice začala zvyšovat tempo utkání a my nestíhali. Během necelých třech minut se hostům podařilo vstřelit 3 branky, a upravit tak skóre na 4:3. Poté, co jsme se velmi rychle dostali na rozdíl jedné branky jsme si vybrali oddechový čas. Závěr třetiny pak přinesl četná vyloučení. Nejdříve byl vyloučen hostující Kresta, poté domácí Szweda a následně znovu Kresta a to za nesportovní chování. Hrálo se tedy zejména 4 na 4. Znovu skórovat se nám podařilo 10 sekund před koncem třetiny, utekli jsme tak soupeři opět o dvě branky.

I v poslední části utkání se rozhodčí neostýchali a dále četně vylučovali. První si v této periodě šel sednout Horák. Kopřivnice poté skórovala, a my se tak opět dostali na rozdíl jedné branky. Zápas se začal velmi rychle přiostřovat, fauly byly vidět na obou stranách. Do nepříjemné situace nás dostal Homola, který si musel sednout dokonce na 2+2 za opakované sekání. Oslabení se nám podařilo skvěle ubránit, zásluhyna tom má zejména brankář Kulla, který v tomto utkání předváděl povedené zákroky. Napětí v hale by se v polovině poslední třetiny dalo doslova krájet. Kopřivnice opět faulovala, my však předvedli velmi slabou přesilovku, utkání tak bylo v 58.minutě stále 5:4. Minutu před koncem sice dostal kapitán Firda osobní trest, a byl tak vyloučen až do konce zápasu, zároveň se nám ale také podařilo skórovat. Hosté šli sice ještě na poslední minutu do hry bez brankáře, nám se ale dvoubrankové vedení povedlo ubránit.

Díky skvělému výkonu a výhře 6:4 se nám podařilo srovnat stav čtvrtfinálové série na 2:2. To znamená, že se přesouváme do posledního utkání, které rozhodne, který z týmu skončí sezónu a který naopak bude dále pokračovat do semifinále. Utkání se odehraje již tuto středu v Kopřivnici.