Oslabení dorostenci vydřeli čtyři body

   Adamczyk
  23.02.20 19:28

V neděli 23.2. jsme v domácí hale odehráli dvě utkání 2.ligy dorostu. Náš úzký kádr se ještě více zúžil díky chřipkám a díky tomu, že někteří se neobtěžovali dopředu dát vědět, že se turnaje nezúčastní a raději budou lyžovat nebo trávit neděli u babičky. Přesto, že jsme měli jen sedm hráčů do pole (dva na střídání) a ne všichni byli úplně ve stoprocentní kondici, tak jsme dokázali soupeře překvapit bojovným výkonem, který vycházel z jistoty v brance.  Tam se stal králem Dominik Škuta, který přiváděl soupeře svými reflexními zákroky k zoufalství. Sedm statečných pak na hřišti urputně bránilo a vyráželo k brejkům. Ty nám překvapivě vycházely a dokázali jsme z nich střílet pěkné branky. Výjimkou byl gól Dominka Hermana na 2:1 proti 1.MVIL Ostrava - to napálil ze standardky míček k tyči tak prudce, že gólman ani nestačil zareagovat. O vysoké aktivitě našich florbalistů svědčí i to, že na čtyřech brankách proti Frýdku-Místku se podílelo všech sedm hráčů.   

FBC KOVO KM FRÝDEK-MÍSTEK - Z.F.K. AQM PETROVICE 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) 

Proti Frýdku-Místku jsme se v první třetině dokázali dostat do slibných šancí, ty ale k úspěchu nevedly. Teprve první gól v naší síti nás nakopl. Po individuální akci se pěkně trefil Kuba Vydiolek, 1:1. Začátky jednotlivých period nám moc nevycházejí. Ve druhé třetině jsme to zlomili, Rosťa Křevký chytře  posunul míček na rozběhnutého Adama Staníčka a i on byl překvapený, že se jeho rána konečně ujala, 1:2.  Třetí část se nesla v tradičním duchu, brzy jsme inkasovali vyrovnávací branku.  Naštěstí naše aktivita neklesala - Martin Kvičala vybídl k úniku Petra Krišťaka a ten ukázkově vymetl šibenici, 2:3. V koncovce zápasu nás soupeř tlačil, což bylo vzhledem k narůstající únavě našich borců logické. Konečnou tečku udělal po přisunutí Robina Škuty Dominik Herman. Od levého mantinelu se probil jako buldog na pravou stranu a nekompromisně zavěsil, 2:4. 

Branky :  09:52 - 1:1 Jakub Vydiolek, 13:40 - 1:2 Adam Staníček (Rostislav Křevký), 29:53 - 2:3 Petr Krišťak (Martin Kvičala) , 2:4 - 30:18 Dominik Herman (Robin Škuta) 

 

Z.F.K. AQM PETROVICE - 1. MVIL OSTRAVA 3:3 (0:1, 2:0, 1:2) 

Ve druhém utkání jsme měli obavy co  udělá s naší fyzičkou vysoké napadání ostravského MVILu.  První třetina byla ještě nesmělá, hodně jsme bránili a do přestávky jsme šli s jednogólovým mankem. V té druhé už respekt ze soupeře opadl. Vyrovnání přinesla "hokejová"  spolupráce - Adam Staníček napálil balónek před branku, kde jeho směr chytře změnil Kuba Vydiolek. Do vedení nás dostal dělovka Dominika Hermana. Po nařízeném volném úderu na nic nečekal a přesnou ranou k tyči nachytal ostravského brankáře na švestkách. Když pak po asistenci Dominika Hermana přidal třetí gól Rosťa Křevký, zavládl na naší střídačce mírný optimismus. Bohužel fyzické vyčerpání našich hráčů rostlo a tak jsme v koncovce vítězství neudrželi. Přesto jeden bod za remízu nás může těšit. Chtěl bych všechny hráče pochválit za bojovnost a přístup ke hře. Pokud  budou nastupovat i v dalších utkáních s takovým přístupem, tak se hra bude zlepšovat a s tím přibudou i body v tabulce. 

Branky: 14:59 - 1:1 Jakub Vydiolek  (Adam Staníček), 16:22 - 2:1 Dominik Herman, 32:26 -   3:1 Rostislav Křevký (Dominik Herman) 

 

Sestava: Dominik Škuta - Robin Škuta, Jakub Vydiolek, Dominik Herman - Rostislav Křevký, Adam Staníček, Martin Kvičala, Petr Krišťak