Naši florbalisté se zúčastnili turnaje Gothia cup 2023

   Adamczyk
  11.01.23 9:56

Naše malá výprava se vrátila z florbalového turnaje GOTHIA cup hraného ve švédském Goteborgu s pocitem dobře vykonané práce 

👏

Po prvním utkání se švédským celkem Zenith, které jsme vyhráli, následovala série podstatně těžších utkání s velice kvalitními soupeři. Bodovat se nám už sice nepodařilo, ale musíme si uvědomit, že zatímco ostatní týmy měly většinou na soupisce výběr hráčů i z jiných družstev, tak Z.F.K. reprezentovali pouze naši hráči. O kvalitě soupeřů svědčí i to, že slovenský celek Trenčín, se kterým jsme prohráli poslední zápas ve skupině 6:1, vyhrál finále B proti Kanonýrům Kladno, se kterými jsme vypadli v play off po výborném výkonu (1:3) .

S turnajem jsme spokojeni, hráči předváděli výkony na hranici svých možností proti soupeřům, jejichž kvalita je proti týmům v regionálních soutěžích nesrovnatelná. Potěšila nás výborná atmosféra v týmu, kdy hráči táhli za jeden provaz, i když se zrovna výsledkově nedařilo. Doufáme, že si všichni hráči i doprovod rodičů, kterým děkujeme za neúnavnou podporu, turnaj užili, a že nasbírané zkušenosti využijí ve své další florbalové kariéře.

Výsledky:

Z.F.K. PETROVICE - IK ZENITH (SWE) 5:1

Z.F.K. PETROVICE - WARBERG IBF (SWE) 1:5

Z.F.K. PETROVICE - ÅSTORP/KVINDE IBS (SWE) 2:4

Z.F.K. PETROVICE - FBK AS TRENČÍN (SK) 1:6

Z.F.K. PETROVICE - KANONÝŘI KLADNO (CZE) 1:3