Muži opět odevzdali body

   Vlček
  20.10.24 7:54

Po domácím vítězství jsme chtěli konečně vyhrát na soupeřově hřišti a měli jsme k tomu ideální příležitost. Slovan Havířov dosud nebodoval, navíc výrazně omladil kádr.

Utkání jsme nezačali špatně a poměrně brzy si vytvářeli šance. Ty jsme ale řešili špatně, chvílemi jako na tréninku - nedám, nevadí, příště… Poté se do hry vložili rozhodčí a poslali nás do tří. Oslabení jsme zvládli a řekl bych, že nás to i nastartovalo, protože jsme přidali na pohybu a soupeře přehrávali. Jelikož jsme nebyli schopni proměnit i ty největší šance, šlo se do kabin pouze za stavu 1:0 v náš prospěch. Myslím si, že mělo být dávno rozhodnuto, protože to mohlo být 4:0, ale nebylo. Úvod druhého dějství jsme začali dobře a odskočili na rozdíl dvou branek. Poté jsme klasicky pomohli soupeři zpět do zápasu. Nejprve chyba před bránou, následně prohraný souboj v rohu a bylo to 2:2. Opět jsme odskočili a opět nechali soupeře vyrovnat. Naposledy jsme vedení na svou stranu překlopili na konci druhé třetiny a věřili, že poslední část už zvládneme. Navíc jsme dali branku na 5:3 a vypadalo to s námi dobře. Co jsme udělali v následujících asi sedmi minutách nechápu. V podstatě jsme Slovanu dovolili vyrovnat a ba co víc, nechali jsme poprvé domácí dostat do vedení. Místo toho, abychom zapnuli, na hřišti jsme se začali místy chovat jako malé děti. Výsledkem byla další naprosto nesmyslná porážka. Občas mám pocit, že to hrajeme jako na tréninku, nedám - nevadí, dostaneme gól - nevadí, však o nic nejde….

Když si uvědomíme, že takto už jsme odevzdali body Letce, je to minus 6 bodů do tabulky. Mohli jsme mít 15 bodů, být v klidu… Místo toho máme 9, čeká nás šňůra nesmírně těžkých zápasů. Na závěr ještě musím zmínit jednu skutečnost, která nás ale body nestála - to naše naivita a přístup některých hráčů, a to jsou rozhodčí. Nemůžu pochopit, jak může český florbal produkovat takto slabé sudí. Nestejný metr, každý si píská to svoje, hráči neví co si mohou a nemohou dovolit… tito pánové by měli pískat tak maximálně elévky, v mužích nemají co dělat.

 

Komentář domácích Mrózek Jakub (Trenér): KONEČNĚ!!! Vydřené první body jsou doma. Opět hrozný start do zápasu, ale pomalu jsme se do toho dostávali a proměnili to co měli. Chci pochválit kluky, že to nevzdali a zamakali dopředu. Výbroné bloky, které byly doplněny zamknutou "kasou". Děkujeme také divákům, kteří pravidelně chodí na naše zápasy!!! 

 

 

Komentář hostů Vlček Martin (Trenér): Prohru bych nějak i zvládl, ale určitě ne takovou. V úvodu zápasu jsme jasně lepší a opět zase jen a znova naší hloupostí dostaneme soupeře do zápasu a ten pak situace využil, dostal se do laufu a vyhrál. Někteří zkušení hráči by se už opravdu měli zamyslet. Nic se nedá dělat, musíme změnit přístup k tréninku a začít pořádně makat, jinak to opravdu nepůjde. 

 

 

Sestava: Škuta, Kulla - Mrózek, Češek, Oborák, Kubiczek, Chvastek, Homola, Popala, Firda, Horák, Tychtl, Nota, Krippner, Morcinek, Feber, Foltinek