Muži A nezačali sezónu úspěšně

   Vlček
  23.09.24 9:42

První utkání letošního ročníku mělo proběhnout v Olomouci, ale z důvodů povodní bylo odloženo a tak se naším prvním ligovým zápasem nové sezóny stal zápas s Letkou Ostrava. Samotné utkání začalo s půlhodinovým zpožděním, způsobeným prodloužením volejbalového zápasu extraligy žen. 

Samotný zápas se pro nás nevyvíjel vůbec špatně, byli jsme herně lepší a soupeř hrozil jen při akcích jeden na jednoho a nebo po našich velkých chybách. Skóre zápasu se poprvé měnilo v 9. minutě, kdy dobrou práci při napadání Horáka využil v premiérový gól v týmu Z.F.K. Dan Tychtl. Když před koncem třetiny našel Firda volného Popalu, odcházeli jsme do šaten s vedením 2:0 a vědomím, že vyvarujeme-li se chyb, bude to dobré. Bohužel se přesně to stalo a další ze série námazů znamenal snížení výsledku. Opět do dvoubrankového vedení jsme odskočili po střele Popaly a dobré teči Firdy. A jako přes kopírák, naše další chybná rozehrávka, námaz jako z učebnice a Letka snižuje na 2:3. Poté zápas rozbilo nejprve sporné vyloučení Horáka a poté zcela jasné vyloučení Češka, které Ostrava využila a vyrovnala na 3:3. Do posledního dějství jsme stáhli hru na dvě formace a opět byli nebezpečnější. Zejména naše přesilová hra měla velmi dobré okamžiky, ale přišlo mi, že jsme to místy až překombinovávali. Naposledy jsme odskočili do vedení po dobré práci Morcinka. Místo toho, abychom hru kontrolovali, začali jsme se zbytečně zbavovat míčků, Letka přidala na pohybu a to vše vyústilo ve tři branky v naší síti. Při závěrečné power-play jsme sice snížili, ale vyrovnání jsme se nedočkali. Začali jsme tak sezónu prohrou, nutno říci, že hra nebyla nejhorší a pokud se vyvarujeme dětinských chyb, půjdeme nahoru. 

 

Komentář hostů Vlček Martin (Trenér): Dneska se mi to nehodnotí lehce, protože jsme tady nechali tři body. Úvod zápasu nebyl z naší strany špatný, bohužel fatální chyby ve druhé třetině dostaly domácí zpět do hry. Přijde mi, že v závěru zápasu nám došly síly, protože tak zkušené družstvo jako máme my, si musí hru víc pohlídat. Gratulace domácím, díky divákům a rozhodčím. 

 

Komentář domácích Mrázek Radomír (Trenér): Složitý první zápas pro nově složený tým. Velká pochvala pro všechny za obrat a bojovnost. Tomáš Petr nás podržel ve hře o body, takže nakonec jsme velmi rádi za skvělé 3 body proti dobře hrajícímu soupeři, kterému děkuji za fér zápas.

 

Sestava: Kulla, Škuta - Mrózek, Češek, Oborák, Chvastek, Flašar, Popala, Homola, Firda, Tychtl, Horák, Mrkva, Krippner, Morcinek, Ráček, Hanák