Mladší žáci vybojovali doma 2. místo

   Tomala
  05.12.19 9:35

 

V sobotu 30. 11. měli na programu první domácí turnaj sezóny mladší žáci. Postupně se utkali s týmy Horní Suché, Vítkovicemi, Jablunkovem a  Letkou Ostrava.

V úvodním utkání nám vyšel start zápasu. Rychle jsme šli do vedení a to se nám podařilo udržet po celé utkání, výsledek 6:3 byl tedy výborným vstupem do turnaje. V dalším zápase jsme dokázali zaskočit ostravské Vítkovice. Ty měly v úvodu zápasu jasně navrch, ale své šance nedokázali využít, výborně chytal náš gólman a celý tým poctivě bránil. Díky dvěma proměněným šancím jsme dostali soupeře ještě pod větší tlak. Ten se stále v koncovce trápil a nedokázal skórovat ani po zbytek zápasu.

Bohužel ani na domácím turnaji jsme nedokázali udržet tempo a nasazení ve všech zápasech. Proti Jablunkovu to bylo z naší strany jedno z nejhorších utkání v sezóně, chyběl nám pohyb, kazili jsme přihrávky a příliš často nechávali soupeře zakončovat po jednoduchých kombinacích. Jablunkov tak vyhrál jednoznačně 8:1.

V posledním utkání jsme hráli o druhé místo, museli jsme však uhrát aspoň bod. A k tomu jsme byli po většinu zápasu hodně daleko. Opět jsme nedokázali navázat na první dva zápasy a trápili se jak ve hře s míčkem, tak v obraně. Zlom přišel až díky proměněnému nájezdu a snížení na 4:6. V poslední minutě pak naši hráči předvedli bojovný výkon. Dvakrát se opakovala stejná situace. Soupeř chtěl udržet míč za svou bránou a udržet výsledek, my jsme však pokaždé dokázali hráče s míčkem zdvojit a přihrát před bránu, kde byl prostor pro zakončení a naši střelci se naštěstí konečně trefili. Za šťastně vybojovanou remízu 6:6 bereme pěkné 2. místo.

 

Z.F.K. Petrovice – Horní Suchá           6:3

Z.F.K. Petrovice – Vítkovice                2:0

Z.F.K. Petrovice – Jablunkov              1:8

Z.F.K. Petrovice – Letka Ostrava        6:6

 

Sestava:

Kniezek – Kostková, Krippner, Orság, Kolesar – Nožka, Hanák B., Kristen, Olšák, Swiatkowski, Radzik