Junioři v Opavě vydřeli 6 bodů

   Vlček
  04.10.15 8:17

Z.F.K. Petrovice     :     1.MVIL Ostrava     7:6

Po  úvodních vítězstvích na domácí palubovce, jsme odjížděli do Opavy s cílem navázat na povedený turnaj. Soupeře jsme měli ovšem daleko těžší. Zejména MVIL je soupeř nevyzpytatelný. To se také v utkání naplno ukázalo. MVIL  šel velmi rychle do vedení a byl více na míčku. Nám se ovšem podařilo během několika vteřin vyrovnat a tímto gólem jsme odhalili i slabiny Ostravy. Dominik Ch. totiž lehce napadal obránce, který mu míček v podstatě odevzdal a brankář MVILu nedokázal zareagovat na zakončení po zemi. Taktika tedy byla jasná, napadat slabé obránce a co nejvíce střílet. Nekvalitu v obranné fázi měli hosté vyváženou velkou „silou“ v útoku, kdy souboj jeden na jednoho vždy končil vítězstvím útočícího hráče. Místo toho, abychom navyšovali své vedení, jsme tak soupeře sami dostávali do hry. Když se k tomu připočte velký počet individuálních chyb, Ostravě jsme v podstatě čtyři branky darovali sami, bylo jasné, že vyhrát, nebude tak jednoduché. Skóre se tak přelévalo z jedné strany na druhou a v podstatě se čekalo, kdo vyrobí více chyb. Na začátku třetí častí nám soupeř utekl do vedení 6:4 a vypadalo to s námi zle.  Nám pomohla další hrubka soupeřova brankáře, kdy za svá záda pustil nahození od půlící čáry. Poté se v dobrém slova smyslu „zbláznil“ Martin Szweda, který přepnul na vyšší rychlost a přítomní diváci mohli pozorovat, čeho je tento junior schopný. Ve spolupráci s Dominikem Ch., který turnaj absolvoval se zraněním a nehrál naplno, zápas otočil a zajistil nám těsnou výhru 7:6. Nebýt Martina, neměli jsme reálnou šanci vyhrát. Statistiky to nakonec ukazují jasně: Martin 4+0, Dominik 2+2!

 

Z.F.K. Petrovice     :     SK P.E.M.A. Opava     4:3

Utkání s domácí Opavou mělo zcela jiný průběh. Po dvě třetiny se v podstatě hrálo na jednu bránu, a to opavskou. Zpřesnili jsme hru a navíc naši beci dostali více prostoru na rozehrávku, což nám vyhovovalo. Jedinou, ovšem zásadní, překážkou byl gólman Opavy. To co předváděl bylo  doslova úchvatné. Již během první třetiny nám sebral minimálně 5 jasných branek. Jen Jirka F. zakončoval 2x do úplně odkryté klece. Ani jednou z toho nebyla branka, naopak neskutečný zákrok brankáře. Hubené vítězství 1:0 po první třetině rozhodně neodpovídalo dění na hřišti. Jak první část skončila, tak začala druhá. Šance střídala šanci, ale branky nepřicházely. Výsledné dva góly byly proklatě málo. Před posledním dějstvím jsem hráče varoval, ať nic nepodcení a hrají dále naplno.  To bychom ovšem nebyli my, abychom si zápas nezkomplikovali. Na brzké snížení Opavy jsme dokázali během 15 vteřin zareagovat a vedení o tři branky si vzít zpět. Poté probíhal náš klasický koncert neproměněných šancí. Když už to vypadalo, že se do hry dostanou i náhradníci, přišla obrovský chyba našeho centra a snížení PEMY na rozdíl dvou branek. Aby toho nebylo málo, během minuty náš bek nechal hráče vystřelit a pro jistotu ještě dorazit míček za bezmocného gólmana a drama bylo na světě. S vypětím všech sil jsme nakonec vítězství ubránili, avšak místo toho, abychom vyhráli 12:3, čemuž hra odpovídala, nemluvě o našich gólových tutovkách, jsme si zápas zbytečně zkomplikovali. Statistiky opět prokázali jediné, že bez Martina a Dominika bychom opět neměli šanci: Martin 1+2, Dominik 3+1.

 

6 bodů je sice krásných, bohužel s předvedenou hrou v prvním utkání spokojeni být nemůžeme. Velké množství chyb, kterými jsme drželi soupeře ve hře, se nám příště nemusí vyplatit.

Druhé utkání jsme odehráli dobře, ovšem se žalostnou koncovkou.

Před dalším turnajem musíme zapracovat na spoustě věcí a hlavně se musíme naučit trefovat úplně prázdné branky. J