Junioři v Bystřici nuloví

   Vlček
  17.10.21 13:11

Další turnaj juniorů se konal v nedaleké Bystřici a cíl byl jasný. Porazit Jablunkov a poprat se s Havířovem o 1. místo v tabulce. Náš plán bohužel dostal trhliny ještě před odjezdem, kdy se nemohl zúčastnit A. Staníček a naši dva klíčoví hráči, Dalibor a Tom P., týden netrénovali. Dalibor ležel s horečkami a Tom si pochroumal kotník.

 

Z.F.K. Petrovice   :   FbC Coyotes Jablunkov     2:5

Br.: Prus (Škuta R.,) Prus (Škuta D.)

 

Utkání s Jablunkovem mělo být, vzhledem k postavení obou týmů v tabulce, jasnou záležitostí. Bohužel opak byl pravdou. Kluci dostali pokyny jak hrát, rozcvičili se a šlo se na věc. Tom měl za úkol ihned po buly vstřelit branku a uklidnit nás. Buly pro sebe vyhrál, vystřelil, ale trefil brankáře Jablunkova. Jakoby tato situace předpověděla, jak se bude zbytek zápasu vyvíjet. Byli jsme hrůzostrašní. Útočníci neměli vůbec žádný pohyb, obránci neměli komu nahrát a pokud již míček prošel, přišla okamžitá ztráta a opět jsme se bránili. Nejhorší na tom všem bylo, že míčky ztráceli i ti nejzkušenější hráči. Chvílemi to na hřišti vypadalo, jako by se sešlo několik kolemjdoucích a dostali do ruky (poprvé v životě) florbalky. Aby toho nebylo málo, první branku jsme si, pro jistotu, vstřelili sami. Vrcholem naší zoufalosti byl gól v našem oslabení, kdy hráči Jablunkova vůbec netušili, jak se mají na přesilovku postavit, neustále zmateně pobíhali po hřišti, pořvávali po sobě, až to jeden z nich nevydržel, vystřelil a šel se radovat. My jsme se zmohli maximálně na sóloakce Toma P., který je sice technicky úplně někde jinde než zbytek hráčů, ale zahuštěný prostor bráněný pěti lidmi, prostě sám neprojde. A když už prošel, trefil buď dobře chytajícího brankáře, nebo asi 8x boční síťku. Přihrávat se mu nechtělo a častokrát opravdu neměl ani komu. A tak se zrodila nečekaná prohra.

 

 

 

Z.F.K. Petrovice    :     1.SFK Havířov    1:2

Br.: Hrbáček (Pavlovský)

 

Pokud jsme ve druhém zápase nechtěli dostat výprask od rozjetého Havířova (v prvním utkání nasázel 13 branek), museli jsme zcela změnit taktiku hry. Rozhodli jsme se šetřit Toma P. a proti soupeři vyrukovat s poctivou defenzívou. Vystavěli jsme obranný blok na polovině hřiště a nechali Havířov hrát. Tento styl hry byl pro kluky daleko přijatelnější (než hru tvořit) a přestože jsme první třetinu prohráli 0:1, hráči dostali pochvalu za svůj přístup a plnění pokynů. Ve druhé části se nám povedlo dokonce vyrovnat (nenápadnou střelou Vojty) a hned to vypadalo nadějněji. Bohužel se nám nepodařilo vedení udržet příliš dlouho a tak jsme do posledního dějství šli s jednobrankovým mankem. Do hry jsme byli nuceni poslat Toma P., a to na pozici defenzivního hráče. Ale to by nebyl Tom, kdyby se několikrát nepokusil sám projít celé hřiště a zakončit. Pár těchto výjezdů vypadalo nadějně, ale branku jsme nevstřelili. I když jsme pohrál, hráči odvedli diametrálně odlišný výkon, než v prvním utkání.

 

 

Suma sumárum: tragické vystoupeni v prvním zápase a výrazně zlepšený výkon v zápase druhém. Jasně se ukázalo, že pokud jsou hráči po celý zápas neustále slovně vedeni, jsou schopni defenzivní pokyny plnit. Tvořit hru ale neumíme. Zvláštní pochvalu zde zaslouží Dominik, který v obou utkáních předvedl spolehlivý výkon a svými zákroky nás dlouho držel ve hře.

 

 

Sestava: Škuta D., Škuta R., Pátra, Wróbel, Kulla, Kocur, Kokotek, Rybnikár, Hanák, Pavlovský, Hrbáček, Prus