Junioři na domácím turnaji získali 6 bodů

   Vlček
  02.10.15 13:08

V neděli  20.9. čekal naše juniory první turnaj. Úvodní turnaj se odehrál na domácím hřišti, kde jsme přivítali soupeře FBC Vikings Kopřivnice a FbC Frýdek – Místek. Náš tým se skládal pouze z 8 juniorů. Zbytek naší sestavy tvořili dorostenci.

FBC Vikings Kopřivnice – Z.F.K. Petrovice  3:5  (0:3, 2:1, 1:1)

Hned na úvod nás čekal soupeř, který společně s námi hrál v minulé sezóně druhou ligu. Uvědomovali jsme si kvalitu soupeře a do zápasu vstoupili s velkým nasazením a odhodláním brát první 3 body. Od první minuty jsme  hráli svou hru a soupeře k ničemu nepustili. První třetinu jsme jasně ovládli 3:0.Ovšem po ukázkovém začátku se nám do hlavy dostalo uspokojení a my přestali hrát. Začali jsme zbytečně faulovat a dali tak soupeři možnost se na nás dotáhnout. Po prohrané druhé třetině 2:1 se nám soupeř přiblížil na rozdíl dvou branek. Do poslední třetiny jsme šli s cílem soupeře k ničemu nepustit a v poklidu dohrát zápas. Nepodařilo se nám však oklepat z otřesné druhé třetiny a dále jsme faulovali. To vedlo k vyloučení a snížení rozdílu na pouhou jednu branku. Tři minuty před koncem jsme dostali také výhodu přesilové hry a Jakub Kloza v čase 33:16 krásnou střelou od mantinelu překonal soupeřova brankáře. Poslední 3 minuty jsme si už dokázali pohlídat a soupeře nepustili do hry.

B:  2:42-Chvastek(Szweda), 4:27-Chvastek(Filipczyk), 11:47-Tomalík(Chvastek), 22:00-Tomalík, 33:16-Kloza(Szweda)

 

Z.F.K. Petrovice – FbC Frýdek-Místek  7:4  (2:2, 2:1, 3:1)

V druhém utkání nás čekal soupeř z Frýdku-Místku, který svou herní kvalitou a nasazením v prvním zápase ukázal, že si do  Petrovic přijel pro 6 bodů. Začátek utkání vyšel lépe Frýdku, který od úvodu utkání úspěšně napadal naši obranu. V čase 0:33 kapitán hostí využil chybnou rozehrávku obrany a hosté šli velice brzy do vedení 0:1. Nám se však podařilo hru vyrovnat a po první třetině byl výsledek 2:2.  V druhé třetině se začalo přiostřovat, občas i na hraně povolených zákroků, což nás vyvedlo z rytmu hry a začalo zbytečné trápení. To však změnil proslov trenéra Martina Vlčka, který promluvil hráčům do duše a chtěl, abychom přitvrdili a byli důraznější v osobních soubojích . Tento proslov změnil naše nasazení  a obraz hry. Druhou třetinu jsme  vyhráli 2:1. V poslední části hry jsme pokračovali v bojovném nasazení, které nám přineslo 2 rychlé góly. To rozhodilo. Hostující tým začal zmatkovat a hrál absolutně jinou hru než na začátku utkání. S poklidem jsme vyhráli třetí třetinu a tím  i celý zápas 7:4.

B: 4:11-Chvastek(Szweda), 8:17-Filipczyk(Kloza), 20:07-Szweda(Filipczyk), 21:08-Szweda(Chvastek), 27:19-Chvastek(Heczko), 29:35-Szweda(Chvastek), 31:16-Chvastek(Szweda)

Dominik Chvastek