Dorostenci v Opavě

   Vlček
  04.11.19 8:36

V sobotu 2. 11. 2019 vyjížděl tým dorostenců ZFK Petrovice na svůj druhý turnaj v sezóně do Opavy, kde jsme se měli, střetnou s týmem Kopřivnice a Frýdku Místku. Trenéři pan Adamczyk se svým aktuálním zástupem nominovali 9 hráčů do pole a jednoho gólmana, čímž bylo tedy rozhodnuto, že dojde k vytvoření dvou útočných trojic a vzadu budeme hrát na tři obránce.

V Prvním utkání nás čekal v čase 10:20 celek Kopřivnice, který před turnajem okupoval horní část tabulky. Nenastupovali jsme tedy v roli favorita, ve hře jsme ale byli zbytečně zakřiknutí, kdy nám chyběla především střelba na bránu. Hráči si chtěli ve střeleckých pozicích ještě nahrávat a neohrožovali jsme téměř vůbec soupeřova gólmana. Výrazným problémem pro naše hráče v obranné fázi byla výborná střelba soupeřových obránců z větší vzdálenosti, kterou jsme nebyli schopni blokovat.  Výborně chytající Dominik Škuta neměl na tyto skryté střely vůbec nárok. Konečný stav 1:7 byl pro tuto skupinu bojovníků celkem krutý.

Po prvním zápase jsme v šatně probrali chyby, kterých jsme se dopouštěli a do druhého utkání jsme nastoupili v čase 12:40 proti týmu Frýdku-Místku. Nástup jsme měli výborný, kdy hned v první minutě procedil balónek do brány Rosťa Křevký. Bohužel jsme následně udělali dvě chyby a soupeř otočil skóre na 1:2, kdy druhou branku jsme si nechali dát ve vlastní přesilovce, kterou jsme hráli hrozným způsobem, a branka v naší síti byla logickým vyústěním. Zareagovali jsme změnou v útočných formacích, která přinesla ovoce. V naší následující přesilovce vyrovnával krásnou střelou ze střední vzdálenosti Robin Škuta po přihrávce Adama Stanička. Do konce druhé třetiny se nám podařilo skóre otočit, kdy balonek vybojovala Nicola Raszyková a důrazný Tomasz Kokotek protlačil z bezprostřední blízkosti do brány. Ve třetí třetině naše vedení zvyšoval krásnou střelou opět Tomasz Kokotek, kdy mu příležitost vytvořil Rosťa Křevký. Další branku jsme přidali v již dobře hrané přesilové hře po souhře dvojice Ondra Waliczek – Adam Staniček. Dvě minuty před konce se nechal vyloučit po zbytečném faulu za hrubost Martin Kvíčala a Frýdek zkoušel hru v šesti, nám se ale dařilo výborně bránit výsledek, kdy několik výborných zákroků často až na brankové čáře předváděl Dominik Škuta v brance. Konečné vítězství 6:2 do prázdné brány pečetil Dalibor Kocur.

Chtěl bych poděkovat všem 10-ti hráčům že po prvním nevydařeném utkání všichni bojovali a za příkladný výkon si mohli vychutnat slast vítězství.

Roman Ochodek

 

ZFK AQM Petrovice – FBC Vikings Kopřivnice                        1:7       (1:1,0:4,0:2)

Branky:       Kocur(Křevký)

ZFK AQM Petrovice – FBC Kovo KM Frýdek-Místek              6:2       (1:1,2:1,3:0)

Branky:      Křevký, Škuta R.(Staníček), Kokotek(Raszyková), Kokotek(Křevký), Waliczek(Staniček), Kocur

Sestava:      Škuta Domink, Waliczek, Kvíčala, Škuta Robin, Křišťák, Kocur, Staniček, Raszyková, Kokotek, Křevký