Dorostenci přivezli z Orlové 6 bodů

   Tomala
  06.12.21 14:30

Úspěšný víkend za sebou má tým dorostenců. Tuto neděli se klukům poprvé v sezóně povedlo vyhrát oba hrané zápasy.

 

Z.F.K. Petrovice – FBC Spartak Bílovec    4:2

V prvním utkání proti Bílovci jsme rozhodně nebyli favoritem a je možné, že tak to vnímali i kluci z Bílovce, kteří nás možná lehce podcenili. Přestože měli kluci z Bílovce míček více na florbalkách, nedá se říct, že by hned ze začátku utkání náš tým výrazněji přehrávali. První třetina branku nepřinesla, a když se ve druhé části dostal Bílovec do vedení, dokázali jsme zásluhou Petra rychle srovnat. Navíc za další dvě minuty nás opět Petr dostal do vedení, což určitě Bílovec zaskočilo. Naši kluci získali potřebné sebevědomí, a když pak Olda na konci druhé části zaskočil gólmana soupeře střelou téměř z poloviny, bylo jasné, že můžeme urvat 3 body.

Ve třetí části nám však začaly docházet síly a Bílovec začínal mít stále více brankových příležitostí. Tady nás hodně podržel Pavel, který předvedl jeden z nejlepších zápasů v letošní sezóně. Minutu před koncem se Bílovci přece jen povedlo snížit rozdíl skóre na 2:3. Při soupeřově hře v 6 hráčích, ale Martin využil chyby obránce v rozehrávce a brankou na 4:2 potvrdil naše vítězství.

 

Z.F.K. Petrovice – 1. SC Bohumín 98        4:0

Do druhého zápasu s Bohumínem jsme šli s tím, že je soupeř sice v tabulce pod námi, ale zápas to bude stejně těžký jako ten s Bílovcem. Už v prvních minutách se ukázalo, že je to tým hodně běhavý – a to je pro nás vždy problém. Naštěstí co mají kluci z Bohumína v nohách, jim ještě stále chybí v technice, a tak šance do kterých se často dostávali, nebyli schopni proměnit v branky. Do utkání jsme vůbec nevstoupili dobře, navíc jsme se nechali 2x zbytečně vyloučit. Můžeme být rádi, že si formu z předchozího zápasu udržel Pavel a v krizových chvílích nás opět podržel. 

Z mizérie nás vytáhla až individuální akce Martina, který 12 sekund před koncem první třetiny otevřel skóre zápasu. Hned v první minutě druhé části zvýšil střelou z dálky Olda, a tak jsme se dostali do vedení 2:0.  Druhá třetina se nesla v daleko lepším duchu než ta první, když  po velmi pěkné akci celé první lajny dával Martin na 3:0 vypadalo to na klidný závěr zápasu. Jenže tady nás opět zradila hlava – a samozřejmě i nohy. Třetí třetina byla opět na krev, Bohumín byl pořád nebezpečný a často se dostával do šancí. Hlavně díky výkonu gólmana a dobré práci beků jsme neinkasovali. Nutno říct, že nám přálo i trochu štěstí jelikož 2x zazvonila tyč naší brány. Jak už to bývá, když nedáš – dostaneš, a tak poslední branku vstřelil z brejku Adam a završil skóre na 4:0.

 

Sestava:

Nowoczek - Krippner, Hanák O., Pátra, Suchár - Krišťák, Swiatkowski, Pavlovský, Olšák, Kristen, Marcol, Lúčan, Sáček