Dohrávka v Olomouci nebyla úspěšná

   Vlček
  09.10.24 8:53

Kvůli povodním nebylo možné odehrát utkání 1. kola v řádném termínu a proto muži odcestovali do Olomouce velmi netradičně v úterý a v pozdních večerních hodinách se postavili hráčům nováčka soutěže. Jedná se sice o tým, který postoupil z nižší ligy, ale také jde o momentálně vedoucí celek naší soutěže, a to bez ztráty bodu.

Že nás nečeká nic lehkého ukázal úvod zápasu, jelikož jsme inkasovali hned v 1. minutě. Nutno podotknout – opět. V podstatě celá první třetina se nesla ve stejném duchu. Naběhaní domácí po palubovce doslova lítali, míček si přihrávali ve velké rychlosti a s obrovskou razancí a nám nedali ani milimetr prostoru. Oproti tomu my jsme působili, že máme zataženou ruční brzdu. Ve druhém dějství jsme přece jen přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a hlavně jsme chtěli zjednodušit hru. To se nám částečně povedlo, dění na palubovce se mírně vyrovnalo a odměnou nám bylo snížení. Do třetí části jsme šli s vědomím, že se lepšíme, stáhli jsme hru na dvě formace a doufali v otočení zápasu. Šance byly, bohužel buď jsme netrefili bránu, nebo nás vychytal dobře chytající brankář domácích. Ani to štěstí se k nám nepřiklonilo, protože Notič trefil tyčku a v podstatě z následující šance Olomouc skórovala. V této fázi utkání se hrál naprosto vyrovnaný florbal, s jediným rozdílem – domácí byli schopni nějaké své šance proměnit, my nikoliv.

Odvážíme si tedy porážku. Na jednu stranu je to obrovské zklamání, na druhou – zápas nám ukázal, v čem musíme přidat, kde máme nedostatky. Snad si to uvědomí i hráči a zejména v tréninkovém procesu přidají.

 

Komentář hostů Vlček Martin (Trenér): Dneska byl zásadní rozdíl ve třech faktorech. 1. rychlost - Olomouc byla ve všem rychlejší. V pohybu, práci s míčkem, rychlosti přihrávek, prostě ve všem. 2. Hra v předbrankovém prostoru, kdy jsme dostali takto tři góly. 3. Proměňování šancí - co my jsme dneska nedali. Pozitivní je, že jsme se postupně zlepšovali a zejména druhá část zápasu, byla herně vyrovnaná. Gratulace soupeři a díky fanouškům, zejména těm naším, kteří nás přijeli podpořit.

 

Komentář domácích Stehlík Karel (Vedoucí): Dnes asi nejtežší letešní utkání, soupeř ukázal svou zkušenost a my se dnes nadstandartně trápili v koncovce.Děkujeme soupeři a v neděli všichni na dalším domácím zápase.#hot16family

 

Sestava: Škuta, Kulla – Češek, Flašar, Oborák, Chvastek, Kubiczek, Homola, Popala, Firda, Tychtl, Horák, Nota, Foltinek, Hanák, Krippner - Mrkva