Déčko vstoupilo do sezóny úspěšně!

   Lázók
  05.10.15 10:17

Jako poslední z mužských týmů nastoupil do soutěže náš D-tým, stalo se tak v domácím prostředí v sobotu 3.10. V nejnižší mužské soutěži, v rámci Moravskoslezské třídy, čekali náš tým soupeři z Jablunkova a jeden z týmů Bílovce. D-tým má na soupisce pár matadorů ZFK a především má sloužit k seznamování juniorů s mužským florbalem. Stalo se ovšem to, že junioři hráli v tomto termínu svou soutěž v Opavě a sestava na domácí utkání se tak skládala složitě. Vypomáhali hráči A,B i C-týmu. Na soupisku se dopsal také předseda klubu Bořivoj Vlček, který slíbil, že od stavu 10:0 nastoupí i na palubovku.

 

Z.F.K. Petrovice D – FbC Coyotes Jablunkov B             6 : 3     (3:1, 1:0, 2:2)
Proti týmu Jablunkova jsme nastoupili na soupisce s 12 lidmi, ale do pole bylo připraveno pouze 9 hráčů a brankář. Ze sestavy, tak vyplynula hra na dva útoky a trojici obránců. V sestavě soupeře byli dva hráči A-týmu a tři junioři, kteří tvořili hru a byli zbytkem týmu pouze doplňováni. Nám se vstup do utkání příliš nepovedl a od 3 minuty jsme prohrávali. Zápas se příliš nedařil naší první lajně, která byla sestavena z bývalých juniorů a přes veškerou snahu a řadu brankových možností, jim dělalo výrazný problém dostat balónek do sítě. Tento složitý úkol, se jim nakonec podařilo splnit, díky výrazné pomoci obránce, který srazil jednu ze střel do sítě, až v závěru utkání. Skóre se podařilo otočit v průběhu 6 minuty díky druhé útočné trojici, když během 5 sekund vsítili dvě branky a vnesli tak do týmu klid i díky dalšímu navyšování skóre do stavu 5:1. Za zmínku stojí ještě gesto fair play, kdy náš tým upozornil rozhodčího na branku, kterou jsme obdrželi a kterou jaksi nezaznamenal.

Branky: Šamonil (Pryszcz), Ochodek (Šamonil), Šamonil (Kačor), Kačor (Ochodek), Ochodek (Kačor), Mrkva

 

Z.F.K. Petrovice D – FBC Spartak Bílovec C                  9 : 0     (2:0, 3:0, 4:0)
Do tohoto zápasu jsme nastoupili se stejným počtem osob, jen v druhém útoku produktivního Karla Šamonila nahradil brankový démon Martin Schulhauser. Především díky jeho příspěvku (4+2), došlo skoro k slavnému návratu předsedy klubu na palubovku, nakonec ale jedna branka chyběla, tak snad na příštím turnaji. Soupeř nastoupil k zápasu s ještě menším počtem hráčů, než náš tým a od počátku se v podstatě pouze bránil. Tento zápas se vydařil i našemu brankáři, který tentokrát něco chytil a byla z toho „drahá“ nula. První útok tentokrát vsítil dvě branky a to bez přičinění obránců soupeře, takže se zdá, že by se mohli i nadále zlepšovat. Za zmínku stojí extrémní nasazení a produktivita (1+2) Michala Kačora, kterému v zápase šlo o trenky D-týmu.

Branky: Schulhauser (Kačor), Madecký (Mrkva), Schulhauser (Kačor), Madecký (Tomala), Pryszcz (Mrkva), Kačor (Schulhauser), Schulhauser (Franek), Ochodek (Schulhauser), Schulhauser (Tomala)

 

Sestava:
brankář: Široký
obrana: Pryszcz, Franek, Tomala
útok: Madecký - Mrkva - Krejčí, Kačor - Ochodek - Šamonil / Schulhauser,
zranění a připravení: Vlček B., Mahdal 

 

Roman Ochodek