9. a 10. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  15.11.23 9:14

Neděle 5.11 přinesla první listopadový zápas, ve kterém muži nastoupili proti dobře známému soupeři Slovanu Havířov.

 

Utkání v Havířově začalo v 18:00, buly jsme získali my a udali rychlé tempo hry. Hned na začátku se oba týmy snažili vytvořit ten správný moment pro první útok. To jim ale trvalo až přespříliš dlouho. Hra začala být ospalá, celkově se na hřišti nic nedělo. Od 10. minuty první třetiny se konečně začaly objevovat i střely na bránu. Opět se ale ani jednomu z týmů nepodařilo otevřít skóre. Brankáři předváděli velmi dobré zákroky.  Po faulu soupeře jsme šli do přesilovky, kterou jsme ale nevyužili. První třetina tak skončila s nezměněným výsledkem 0:0.

 

Hned na začátku druhé části zápasu se ale skóre konečně změnilo, a to v náš prospěch. Branku našeho A-týmu vstřelil Denis Kubiczek. Slovan se ovšem také vzbudil a i přesto, že jsme jejich nátlaku chvíli zvládli odolávat, po necelých 5. minutách byl stav opět vyrovnán. Hra se dále přesouvala ze strany na stranu, ale tempo bylo na naší straně velmi pomalé. Do vedení 2:1 nás poslal kapitán Firda. Druhou třetinu jsme ukončili pouze s gólovým náskokem, vše se tak muselo rozhodnout až v poslední periodě.

 

Buly pro domácí Slovan, který toho okamžitě využil a navyšoval na 2:2. Naše odpověď skončila u domácího brankáře. Následující gól vstřelil opět Slovan. Za stavu 2:3 jsme se také trefovali a byl to opět Firda, kdo posunul náš A-tým dopředu. 46.minuta přinesla další přesilovku, kterou jsme opět promarnili. Míček byl v držení Slovanu, a to i přesto, že byli v oslabení. Domácí hráč Vítovec si hezky vybojoval míček a trefoval se do prázdné brány. Dvoubrankový náskok získal Slovan hned 40 sekund poté. Atmosféra začala houstnout, což nás mírně popohnalo a Nota snížil soupeřův náskok na 5:4. Pět minut do konce utkání faulovaly oba týmy najednou a mohli jsme tak vidět hru čtyři na čtyři Po oddechovém čase jsme zvolili taktiku power-play. Poslední sekundy byli napjaté, ale z vítězství se nakonec radoval Slovan.

 

Následující neděli se konalo opět domácí utkání. Na halu do Petrovic přijel rožnovský tým 1.FBK sršni Rožnov.

Již prvních pět minut zápasu bylo nabitých událostmi. Střeli byly jak na straně hostů, tak domácích, první jsme se ale prosazovali my. Střelcem úvodního gólu byl Denis Kubiczek. Po prvním gólu pokračovala hra ve stejném tempu. Gólových šancí jsme ale měli více my, hrálo se zejména na soupeřově polovině. Na 2:0 zvyšoval David Morcinek. V závěru první třetiny se i Rožnovu podařilo skórovat. Branka na 2:1 přišla v 17. minutě, to hosty viditelně nabudilo, a tak se hned několik sekund poté trefovali znovu. První třetiny tedy skončila za nerozhodného stavu 2:2 a do další části se tak šlo v podstatě znovu od nuly. 

Úvod druhé třetiny patřil nám. Muži předvedli hned několik povedených kombinací, se všemi si však rožnovský gólman Škrobák poradil. Po vysoké hokejce soupeřícího hráče jsme šli do přesilovky, které jsme velmi rychle využili, a znovu tak soupeři utekli o gól. V 27. minutě už to vypadalo, že odskočíme soupeři o dva góly, bohužel nám ale branka nebyla uznána, jelikož hráč Nota byl nohou v malém brankovišti. Další přesilovka této třetiny opět patřila nám. Narozdíl od té první jsme ale v této neměli žádnou výraznou šanci a hosté ji tak zvládli poměrně jednoduše ubránit. Byl to opět Morcinek, který poslal A-tým do dvoubrankového vedení, ne však na dlouho. Od 37. minuty zápasu, až po konec druhé třetiny, jsme mohli vidět exhibici Rožnova. Během tří minut se jim podařilo skórovat hned čtyřikrát, díky čemuž se poprvé v toto utkání dostali do vedení a rovnou o dvě branky 4:6.

Závěrečnou periodu jsme tak začínali pod tlakem. Rychle jsme se dostali do šance, ale gól z toho nebyl. Naopak hosté opět skórovali, my jsme tak strádali už o tři branky a měli jsme tak hodně co dohánět. Naštěstí pro nás jsme se vzpamatovali a podobně jako v předchozí třetině Rožnov jsme ukázali, co umíme. První se trefoval Firda, dvě minuty poté Horák. Dále jsme mohli vidět velmi povedenou akci Chvastka, který si sám vybojoval míček a následně i skóroval. Do vedení 8:7 nás poslal kapitán Firda. Pět minut do konce byl vyloučen domácí Češek a my jsme měli co dělat, abychom si gólový náskok uhlídali. To se nám ale podařilo a několik minut do konce jsme tak stále vedli. Hosté to zkoušeli i v 6., ale ten, kdo z toho těžil, byl domácí Morcinek, který si tak mohl připsat první Hattrick v této sezóně. Náskok jsme si ale až do konce dokázali udržet, a po delší době si ze zápasu odnášíme 3 body.

 

Doufáme, že dnešním vítězstvím se nakopneme k lepším výkonům a budeme zase pravidelně bodovat.