9. a 10. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  13.11.22 7:38

První listopadovou sobotu nás čekal další domácí zápas, tentokrát proti nedalekému soupeři z Havířova. Slovan Havířov se nachází pouze o příčku výše v celoligové tabulce, a tak bylo toto utkání obzvlášť důležité.

První třetina byla z naší strany opravdovým propadákem. Díky našim nepřesnostem jsme již ve 4. minutě prohrávali o 2 branky. Špatné nahrávky a herní nedokonalosti pokračovali po celou první třetinu, v brance se ale Maláčovi dařilo, a tak jsme až do konce první periody neinkasovali žádný další gól. V závěru třetiny jsme dokonce museli hrát v oslabení, které jsme ale ubránili.

Ani na začátku druhé třetiny se karty neobrátily. Muži měli pár šancí, i přesto se ale opět prosazovali hosté. Poprvé skóroval havířovský Adam Choma, následně pak Slovan  využil trestného střílení. Přesilovku, kterou jsme mohli v polovině utkání hrát, jsme nevyužili. První gól domácích přišel v 34. minutě, kdy se prosadil Martin Szweda. Dvě sekundy před koncem druhé části Slovan navýšil svůj náskok na 4 branky, do šatny jsme šli za stavu 1:5.

Změna přišla až na začátku poslední periody. Krátce po úvodní buly se trefoval Oborák. Následovala přesilovka, která nám ale nebyla k ničemu platná. Poté ale Horák navyšoval na 3:5 a  zasloužil se  i o následující gól. V 52. minutě utkání jsme tak strádali už pouze o jednu branku. Naprosto zbytečně se poté Kašpar nechal vyloučit na 2+2 za hrubost, což nám v závěru utkání tedy vůbec neprospělo.  Naštěstí se však Horákovi opět podařilo překonat hostujícího gólmana, zasloužil se tím o vyrovnávací branku a zároveň dokončil svůj hattrick. Firda nás dostal poprvé v utkání do vedení 6:5. Pak ale přišlo další vyloučení na naší straně, kterého hosté využili, skóre bylo tedy opět vyrovnané. Zápas tak třetí třetinou nekončil, za stavu 6:6 se šlo do prodloužení.

Prodloužení po čtyřech minutách rozhodl domácí Nota a my jsme si mohli připsat zasloužené dva body do tabulky.

 

I následující kolo se neobvykle opět odehrálo na domácí půdě. Tentokrát proti lídrovi ligové tabulky  FBC Viking Kopřivnice.

Krátce po úvodní buly se podařilo skórovat domácímu Kašparovi. Hosté však rychle odpovídali, v rozmezí dvou minut vstřelili hned dvě branky, a tak se dostali v začátku utkání do vedení.  První třetina byla poměrně klidná, domácí měli pár pěkných šancí, ale vyrovnat se jim podařilo až minutu před koncem této periody.

Druhá třetina tak začínala úplně nanovo, za vyrovnaného stavu 2:2. To však netrvalo příliš dlouho a hned 30 sekund po zahájení se trefoval Firda. Následující přesilová hra nám další gól nepřinesla. Po úvodním tlaku na soupeře jsme mírně polevili, i přesto však další branka patřila nám. Na Dvougólový náskok zvyšoval domácí Češek. Následovala ale rychlá korekce stavu, když si nešťastně vstřelil vlastní gól Horák. Před odchodem do šatny se ještě stihl prosadit Homola, do závěrečné části utkání jsme tak vstupovali s dvoubrankovým náskokem.

Třetí třetinu začínali na míčku hosté. V 43. minutě snižovali na 5:4 a začali více a více tlačit na naši bránu. Tlak se nám ale podařilo ustát a dokonce opět navýšit na dvoubrankový náskok. I přesto však Kopřivnice stále držela míček více na hokejce, dotlačit ho za brankovou čáru se jim ale nedařilo.  Nám to naopak v tomto utkání do kasy padalo, v 56. minutě skóroval nota,  upravil tak skóre na 7:4. Kopřivnice si poté vybrala oddechový čas a následovala power play, díky které se Horák mohl trefovat do prázdné brány. Hosté ale nadále pokračovali ve hře bez brankáře, což se jim nakonec vyplatilo dokonce hned dvakrát. Zápas by mohl být ještě zajímavý, ale časový limit skončil v ten správný moment, a my si tak mohli připsat vítězství 8:6 společně s dalšími třemi body do tabulky, díky kterým jsme se posunuli na 5 místo.