7. a 8. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  31.10.22 19:23

7.kolo Národní ligy mužů se konalo opět u nás na hale v Petrovicích. Muži si po neúspěchu v Šumperku potřebovali polepšit a z tohoto utkání získat ne méně než 3 body.

První třetinu jsme ale nezačali úplně podle našich představ. Skóre utkání otevírali hosté. Na naši první branku se ale také nemuselo dlouho čekat, a tak po 5 minutách první  třetiny byl stav vyrovnaný. Následujících deset minut byli na míčku důraznější hosté a to se jim také vyplatilo, jelikož zvýšili své skóre na 1:2. Rozhodčí poté poprvé v tomto utkání udělili 2 minutový trest. Na trestnou si šel sednou hostující hráč a my tak mohli využít přesilové hry. Gól na 2:2 vstřelil domácí Szweda. Bohužel jsme si  však klidu dlouho neužili a zanedlouho byli opět o gól pozadu. Hostům to ale nestačilo, 12 sekund před koncem třetiny zvýšili svůj náskok na dvě branky. Szweda ale opět odpovídal a 4 sekundy před koncem první periody ještě upravil skóre na 3:4.

Po nepovedené první třetině přišlo menší zlepšení. Po druhé v tomto utkání jsme mohli hrát přesilovku, kterou opět využil Martin Szweda. Zanedlouho se trefoval i domácí Oborák a poslal nás tím do vedení 5:4.  V druhé části třetiny jsme se ale opět zhoršili. Čekala nás dokonce tři vyloučení, obrana však statečně všechna ubránila a do šatny jsme tak šli s gólovým náskokem.

Třetí třetinu otevíral Horák. Povedenou střelou backhandem nás poslal do dvoubrankového vedení. Hosté ale nezaháleli a skórovali také. V 44. minutě utkání se opět trefoval Oborák. Poté následovalo hned několik velmi povedených akcí z naší strany, nebyli jsme však schopni dát gól. V závěru utkání si ještě hosté vyzkoušeli hru v šesti, to jim ale nebylo nic platné. Trefou do prázdné brány završil svůj hattrick Roman Oborák a bylo rozhodnuto.

I přesto, že zápas tedy vůbec nevypadal tak, jak jsme si představovali, si odnášíme  3 body. V celoligové tabulce jsme se ale bohužel neposunuli a nacházíme se stále na 6. místě .

Složitý soupeř nás čekal minulou neděli 30.10. Muži se vydali do nedalekého havířova na zápas proti týmu Torpedo Havířov.

Do zápasu jsme nastoupili s neúplným kádrem, což nám již od začátku nehrálo příliš do karet. Překvapivě hned druhá střela spadla do soupeřovy branky. O první gól A-týmu se postaral Petr Horák. Přesně po dvou minutách se trefoval také Firda, a tak jsme již v začátcích vedli o dvě branky.  V první třetině jsme nasadili velmi rychlé tempo, a soupeř až do 17. minuty nestíhal. Poté se Torpedu ale také podařilo skórovat, první třetina tedy končila za stavu 2:1.

 

Na začátku druhé periody soupeř srovnával na 2:2 a hrálo se tedy opět, jak se říká, od nuly. Torpedo v průběhu celé této třetiny tlačilo na naši bránu, kterou ale statečně bránil Pavel Kulla. V 32. minutě se ale Adamu Feberovi podařilo Kullu překonat, a tak se dostal soupeř poprvé do vedení. My jsme však rychlím protiútokem srovnávali na 3:3 a následně během pár vteřin dokonce zvyšovali na 4:3.

I do třetí třetiny jsme  nastoupili ve vedení.  Po šesti minutách Firda zvyšoval na 5:3 a Torpedo si po našem úvodním tlaku nevědělo rady. Bohužel poté přišlo vyloučení Filipa Michejdy, které nastartovalo úspěch havířovského týmu. Torpedo využilo přesilové hry a snížilo náskok na jednu branku. Feber se poté zasloužil o hattrick v tomto zápase a svým třetím gólem srovnal stav na 5:5. Do konce třetiny se hrálo nahoru dolů, ale nikomu se skórovat nepodařilo.

Čekalo nás tedy prodloužení, kde nás chybná rozehrávka stála utkání a dva body si tedy bohužel odnášel soupeř.