5. a 6. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  16.10.22 15:39

Třetí domácí utkání se konalo v sobotu 8.10., na petrovickou halu přijel již dobře známý soupeř z Ostravy. Tým Mvil Ostrava se momentálně nachází na spodu tabulky, a tak byl jasný cíl získat z tohoto utkání maximální počet bodů.

První zajímavý bod utkání přišel v 6.minutě, kdy byli vyloučeni hráči z obou celků. Hned na začátku se tak hrálo 4:4, žádný gól z toho ale nepadl. Na první gól utkání jsme museli čekat až do 9. minuty, kdy se trefoval petrovický Petr Pryzcz. Následovalo další vyloučení, tentokrát pouze hostujícího hráče. Přesilové hry využil Roman Oborák, a tak jsme první třetinu zakončovali s dvougólovým náskokem.

Druhou periodu jsme otevírali další brankou. Hosté se snažili třígólový náskok snížit, ale i následující střela padla do jejich branky. Čtvrtý gól utkání si tedy také připsal domácí hráč, tentokrát to byl Petr Raček. Mvil poté překvapil a povedeným breakem na bránu poprvé skóroval. První branka dodala soupeři odvahu, který tak začal přitvrzovat. Ostravskému týmu to ale nebylo k ničemu platné, jelikož Kašpar a Firda skórovali další branku pro domácí. Následující část třetiny se nám úplně nepovedla. První jsme museli hrát v oslabení a poté dostali hosté možnost trestného střílení, které ale naštěstí neproměnili. V  39. minutě utkání, tedy těsně před koncem druhé třetiny, se ještě stihl trefit Petr Kašpar.

Do závěrečné části utkání jsme tak šli s velkým náskokem 6:1. Začátek třetiny se nám opět moc nepodařil. Dva domácí hráči byli vyloučeni za sekání a hrubost, hosté tak hráli v 5. proti 3. Následovalo další vyloučení, tentokrát hostů a domácí Jakub Nota si v zápětí připisoval svůj první gól v tomto utkání. Hosté sice měli více střel, góly však stále padaly do jejich branky. Během následujících sedmi minut se trefoval Kašpar, který tak zakončil svůj hattrick. Poté skóroval domácí Firda a nakonec Nota, který zvednul naše skóre na dvoucifernou desítku. V závěru zápasu se ještě trefoval hostující Kořínek, ale utkání už bylo dávno rozhodnuto. My jsme si splnili stanovený cíl a odnesli si z tohoto utkání zasloužené tři body.

Šesté kolo Národní ligy se pořádalo v Šumperku, kde se A-tým postavil proti týmu Asper Šumperk.

Hned první třetina byla rozhodující, jak později zhodnotil i trenér mužů Martin Vlček. První zásah rozhodčích přišel v 5. minutě, kde jsme dostali první vyloučení tohoto zápasu. Další následovalo po méně než 2. minutách. Byli jsme tak nuceni hrát ve 3 proti 5, což nás stálo první branku. Domácí poté po dvou minutách navyšovali na 0:2. Ve 12. minutě utkání jsme už strádali 0:3. To nás trošku probudilo, začali jsme hrát více na míčku, což nám ale bohužel nebylo k ničemu platné, jelikož další branka padla opět do naší branky.

Druhá třetina začínala za stavu 0:4. Na naši první branku přišla řada v 22. minutě utkání, kdy se poprvé v tomto zápasu trefoval Petr Kašpar. Po vyloučení domácího hráče následovala přesilovka, která se však nevyvíjela podle našich představ a místo toho abychom skórovali jsme dostali další gól. Druhou branku nám ve 28. minutě utkání přinesl opět Petr Kašpar, mezitím ale muži netrefovali jasné šance a dokonce jsme 3x trefili brankovou konstrukci. Skóre tak mohlo vypadat mnohem lépe, než pouhých 2:5. Před odchodem do šatny se ještě trefoval Šumperk a my tak strádali už o 4 branky.

V třetí třetině padal jeden gól  za druhým. Hrálo se nahoru, dolů a oba týmy měly poměrně stejně šancí. Gólovou smršť zahájili domácí. Poté se ale trefoval Roman Oborák a svůj Hattrick zakončil Petr Kašpar. Oba góly nám ale Asper vrátil. Téměř deset minut do konce tak svítilo na výsledkové tabuly skóre 4:9. Vyloučení šumperského kapitána nám přineslo možnost přesilovky, které se nám také podařilo využít. Pak ale naopak přišla dvě vyloučení na naší straně, čehož domácí samozřejmě také využili. Zápas jsme se ještě snažili zachránit hrou v 6-ti ze které se nám podařilo vytěžit dvě branky. Pět sekund před koncem se  ještě trefoval Šumperk a upravil tak skóre na konečných 7:11

Po těchto dvou kolech se A-tým stále nachází ve středu tabulky, přesněji tedy na 6.  místě.