21. a 22. Kolo Národní ligy a čtvrtfinálový los

   Vlčková
  20.02.23 13:09

Předposlední utkání základní části se konalo v Petrovicích 11.2. Tentokrát přijel soupeř až z Rožnova.

Úvodní buly jsme urvali my. V sedmé minutě utkání jsme měli hned několik hezkých akcí, žádná střela však nepřekonala hostujícího brankáře. V polovině první třetiny se k míčku dostali hosté a celkově měli mnohem větší tlak na naši bránu, než my na jejich. První branka utkání padla do naší brány, pár minut před koncem třetiny. Soupeř tak nastupoval do následující periody s náskokem jednoho gólu.

Druhá třetina začala dobře, gólem domácího Daniela Flašara, který vyrovnal stav na 1:1. Rychlí break Rožnova posunul hosty opět do gólového vedení. Dále jsme pak museli do oslabení, kterého hosté využili 8 sekund před koncem. Firda a Horák se zasloužili o další gól A-týmu, a my tak na začátku poslední periody utkání ztráceli opět o jeden gól.

 

Začátek třetí třetiny přinesl Rožnovu další branku. Poté jsme začali být velmi nedbalí v obraně, čehož soupeř samozřejmě využil a navýšil skóre na 2:5. Domácí se snažili skórovat, ale střely ne a ne padnout do brány. Naopak se opět prosazovali hosté. Sice jsme vystřídali gólmana, ale to nám k ničemu nebylo. Rožnov skóroval ještě dvakrát, stav byl tak na konci poslední třetiny 2:7. Situace začala houstnout, tlaky před domácí střídačkou vyústily ve vyloučení trenéra Vlčka. Poslední tři minuty utkání se už pak nic moc nedělo, soupeř měl již nedosažitelný náskok, zapas tak končil stavem 2:7.

 

Poslední utkání základní části Národní ligy se konalo v Hranicích na Moravě.

Úvodní buly i první gól patřil nám. Hranice však brzy srovnávaly na 1:1. Mikel poslal domácí do vedení 2:1. Brankář Kulla se poté dvakrát předvedl, první vychytal jasnou soupeřovu šanci a poté i trestné střílení. Před koncem třetiny se ještě stihl prosadit Chvastek a bylo opět vyrovnáno 2:2.

Skóre druhé třetiny jsme opět otevírali my. Poté jsme se znovu rychle prosadili, a utekly tak soupeři o dvě branky. Hranice si naše vedení nenechaly moc dlouho líbit, a v 34. minutě tak bylo opět vyrovnáno. Soupeř se poté před koncem třetiny dostal poprvé v tomto utkání do vedení 4:5.

V poslední části se první prosazovali hosté, utekli tak do dvou brankového vedení 4:6. Szweda poté snižoval na rozdíl jedné branky.

V polovině třetí třetiny jsme zvýšili tlak na bránu, bohužel, jak už je u nás zvykem, střely nikdo neproměňoval. Pět minut před koncem jsme šli do šesti, z čehož první těžili hosté. Poté jsme se ale prosadili i my, za stavu 6:8 to ještě mohlo dopadnout jakkoliv. Domácí hranice si však pojistili výhru ještě dvěmi góly. Konečné skóre tak bylo 6:10 což znamenalo výhru Hranic a jejich postup až na deváté místo tabulky. Nám prohra zase tolik neuškodila, z 5. místa jsme se propadli na 6., což ale stále znamená, že postupujeme do play-off.

 

V čtvrtfinále play-off si nás překvapivě vybral tým Vikings Kopřivnice, se kterým máme skóre vítězných utkání vyrovnané 1:1, každý z celků zvítězil na domácí půdě.  Následující víkend se rozehrají první utkání na půdě Kopřivnice. Poté se čtvrtfinále přesune k nám do Petrovic. Veškerý rozpis a více informací naleznete na webu českého florbalu.