19. a 20. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  05.02.23 7:09

Národní Liga se již blíží ke konci, 19.kolo se konalo v nedalekém Havířově, kde jsme se utkali s místním Slovanem.

Úvodní buly jsme získali my a poté se až do poloviny první třetiny utkání nic moc nedělo, oba týmy začali zápas velmi opatrně. V ligové tabulce se totiž  se Slovanem nacházíme hned o příčku vedle sebe. 12. minuta přinesla první vyloučení zápasu. Filip Michejda dostal 2 minuty za sekání, a my tak museli do oslabení, které se nám podařilo ubránit. Následoval první gól utkání, který vstřelil Martin Szweda a posunul nás do vedení. Zanedlouho se trefoval ještě Petr Raček, a my tak vedli už o dva góly.  Na konci třetiny jsme mohli vidět i hru 4 na 4, ze které tentokrát těžil Slovan, upravil tak skóre na 2:1.

Na začátku druhé třetin byl ještě Slovan v oslabení, pak už se ale hrálo opět 5 na 5. To nás ale nezastavilo, dokonce se nám povedlo skórovat hned dvakrát za sebou.  Tímto jsme Slovan poměrně vyvedli z míry, a ten si tak musel vybrat oddechový čas. Time-out se jim viditelně vyplatil, jelikož hned po jeho skončení skórovali a snížili tak náskok pouze na dvě branky. Hra se poté chvílí přelévala ze strany na stranu, ale závěr  této třetiny jsme měli už pevně v rukou. První skóroval Oborák a poté Michejda, do šatny se tak šlo za stavu 6:2.

Na začátku poslední periody Slovan vystřídal brankáře. Očividně se jim to vyplatilo, jelikož hned po 40 sekundách skórovali. Poté už jsme ale opět dominovali my. Po vyloučení domácího hráče jsme zvýšili náskok na 7:3. Skóre se nezměnilo až do konce poslední třetiny, a my si tak mohli odvézt zasloužené tři body.

Po dlouhé době jsme konečně zvítězili, a připsali si tak další body do tabulky, díky čemuž jsme se posunuli na páté místo a předběhli tak domácí Slovan.

Další sobotní utkání se tentokrát neobvykle opět konalo na palubovce soupeře. Tentokrát muži vyjeli do Kopřivnice.

Oba týmy vstoupily do zápasu ostře, což se ze začátku soupeři příliš nevyplatilo, jelikož inkasoval dvě minuty za špatné střídání. My přesilové hry nevyužili, poté ale naopak následovala přesilovka soupeře.  Pár sekund před koncem přesilovky se soupeř poprvé prosadil, překonal našeho brankáře, a otevřel tak skóre utkání. Až do konce první třetiny jsme tedy prohrávali 0:1.

Hned ze začátku druhé periody měly oba týmy velké šance, skóre se však nezměnilo. Po 2. minutách jsme opět měli šanci hrát přesilovou hru. Přesilovky se nám bohužel celkově v tomto zápase vůbec nedařily, ani tuto jsme nevyužili. Od poloviny utkání jsme začali být aktivnější a měly jsme spoustu rychlých a nebezpečných breaků, gól se nám ale stále vstřelit nedařilo. Před koncem třetiny si šel sednou Filip Michejda za opakované přestupky. Soupeř nezaváhal ani podruhé a využil i této přesilovky. Zápas tak pokračoval do třetí třetiny za stavu 0:2.

Začátek poslední části zápasu přinesl domácí Kopřivnici další gól. To už jsme si ale naštěstí nenechali líbit a zanedlouho snižovali na 1:3. Hned po 10 sekundách, od našeho prvního gólu, jsme opět skórovali. Ve 45. minutě jsme tak strádali pouze o jeden gól 2:3. Atmosféra houstla, muži se stále snažili vyrovnat, situace na hřišti byla vyhrocená. Těžit z této situace se však povedlo soupeři, který opět navýšil náskok na dvě branky. A-tým se poté chvíli snažili hrát v šesti, bohužel už ale bylo pozdě. Zápas skončil naši prohrou, za stavu 2:4.

20. kolo Národní ligy tedy body nepřineslo. V tabulce se však stále nacházíme na solidním 5.místě a zatím to vypadá, že letos se po dlouhé době podíváme do Play off.