17. a 18. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  22.01.23 20:58

V sobotu 14.1. muži vyrazili do Přerova, kde se utkali s místním týmem FBC Přerov.

Utkání jsme otevírali bleskovým gólem. Další branku vstřelil hned po 3. minutách Jakub Nota a v Zápětí se trefoval ještě Petr Horák. Po 7. minutách jsme tedy vedli krásných 3:0. Soupeř se ale rychle vzpamatoval, během následujících minut vstřelil také 3 branky, a tak bylo v 10. minutě 1. třetiny opět vyrovnáno. Další branku A-tým získal proměněným nájezdem. Za stavu 4:3 si šel na dvě minuty sednou Szweda, čehož hosté využili a vyrovnali skóre. Vedení jsme si ale na konci třetiny vzali zpět. Po střele Dominika Chvastka tak první perioda končila stavem 5:4.

Druhou třetinu zápasu otevírali pro změnu hosté. Po chybné přihrávce domácího hráče naše první střela v této třetině padla do branky. Zápas byl jako na houpačce, chvíli jsme vedli my, chvíli domácí Přerov. 27. minuta utkání přinesla opět vyrovnaný stav 6:6. Poté jsme ale soupeři utekli o dva góly. První se trefoval Horák a před koncem třetiny ještě Firda.

Závěr utkání jsme tedy měli ve svých rukou. Ještě na začátku třetiny se nám dařilo, Szwedovi se podařilo překonat domácího brankáře, čímž nás posunul do tří brankového vedení. Následující část jsme ale bohužel naprosto nezvládli. Soupeři se povedlo otočit skóre utkání, a tak jsme po 4 inkasovaných gólech přišli o vedení 9:6 a začali prohrávat 10:9. Po naprostém výpadku jsme se ale zvedli a ještě před zazněním konečné sirény dorovnali skóre na remízu 10:10.

Zápas tedy pokračoval do prodloužení, ve kterém jsme měli celkově více střel, bohužel se nám ale nepodařilo žádnou proměnit. Po napínavých 5. minutách tak opět nebylo rozhodnuto. Utkání tedy vyústilo až v nájezdy, kde se naneštěstí více dařilo soupeři, který si tak mohl připsat dva body do tabulky.

 

Domácí utkání nás čekalo opět následující sobotu 21.1. kdy do Petrovic přijel tým z nedalekého Havířova Torpédo.

Skóre utkání jsme otevírali my po střele Petra Kašpara. Hosté dlouho nestrádali a po necelých třech minutách srovnávali na 1:1. Po faulu domácího hráče jsme měli možnost trestného střílení. Flašar bohužel střílel mimo. Následně však rozhodčí opět zasahovali a my mohli do přesilové hry, které už jsme narozdíl od trestného střílení využili. Hned po třiceti vteřinách přišlo další vyloučení, tentokrát ale na naši straně. Hostující Torpédo také využilo možnosti přesilovky a bylo opět srovnáno. Do konce třetiny padly ještě dva góly, prosadily se oba týmy, a tak první perioda končila za stavu 3:3.

Druhou třetinu jsme nezačali moc dobře, hned dvakrát jsme museli do oslabení. První se nám podařilo ubránit, druhé už ale bohužel ne, čímž jsme hosty poslali do vedení.  Rozhodčí byli v této třetině velmi aktivní, další vyloučení na sebe nenechalo dlouho čekat, tentokrát ale na straně hostů a my tak mohli do přesilové hry.  Skórovat se nám ale opět nepodařilo. Do konce třetiny jsme dokonce mohli vidět hru 4 na 4, jelikož přišlo vyloučení i na straně hostů.

Třetí třetina startovala za stavu 3:4, stále ale pokračovalo vyloučení z předchozí části a my tak byli v přesile. Přesilovky využíval Oborák, srovnával tak na 4:4. Do brankového vedení se hosté dostali opět v 44. minutě utkání. Posléze však přišlo již celkově 8. vyloučení tohoto utkání a my šli opět do přesilové hry, které využíval Szweda. Stejně, jako po celý zápas, se nám ale vyrovnaný výsledek udržet nepodařilo. Soupeř nám opět utekl do brankového vedení 5:6. Hra v průběhu poslední třetiny nabrala svižné tempo, kterému A-tým bohužel nestíhal odpovídat. Torpédo v 54. minutě zápasu navyšovalo na 5:7 a zanedlouho na to na 5:8. Muži si poté vzali time-out a zkusili hru bez brankáře. Tří brankový náskok se nám již dohnat nepodařilo, soupeř si tak odvážel celé tři body.

I přesto, že oproti minulému utkání došlo k jasnému zlepšení, v tabulce jsme spadli až na 6. místo. To ale zatím stále stačí na play off.