15. a 16. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  08.01.23 11:39

Poslední zápas letošního roku muži odehráli v Ostravě s týmem Mvil Ostrava.

Hned od začátku jsme vedli a to dokonce 3:0 již po prvních deseti minutách utkání. Předváděli jsme výrazný tlak na bránu, což se velmi vyplácelo. V 15. minutě navyšoval Szweda, ale pak už se prosadili i hosté. Čtyřgólový náskok jsme si ale vzali rychle zpátky. Za stavu 1:5 jsme šli do oslabení, čehož hosté využili, my jsme ale před koncem první třetiny také ještě jednou skórovali. Do šatny se tak šlo za stavu 2:6.

Ani v druhé třetině se toho moc nezměnilo. Góly padaly na obou stranách, Mvil ale nebyl schopen snížit náš náskok na méně než 4 góly.  Jako první se v této třetině trefoval Chvastek. Následoval gól domácích. Poté jsme opět skórovali my a vzápětí zase Ostrava. Takto to pokračovalo po celou třetinu, poslední gól před koncem periody si připsal Firda, čímž změnil skóre na 10:5. V této třetině padly také hned tři vyloučení, z to dvě na straně Mvilu.

Dalo by se říct, že již na začátku poslední třetiny bylo rozhodnuto. V první polovině jsme vstřelily další dvě branky, poté jsme ale šli do oslabení, čehož Mvil využil. Rozhodčí následně poslali do oslabení i domácí Mvil, a tak i my mohli hrát přesilovku, které využil Firda. Několik sekund před koncem se ještě trefoval domácí Zmrzlík, ale to už Mvilu nebylo k ničemu platné.

Zakončili jsme tak tento rok na vítězné vlně. V tabulce se stále nacházíme na čtvrtém místě, do medailového umístění nám ale schází pouze dva body.

 

Nový rok jsme zahájili v sobotu 7.1. u nás v Petrovicích, kde se konal zápas proti týmu Asper Šumperk.

Ze začátku byl zápas vyrovnaný, první skórovali hosté, poté jsme se dostali k míčku my a v 15 minutě po střele Firdy už byl stav 1:1. Tak to zůstalo až do konce první třetiny, i přesto že na obou stranách bylo vidět spoustu pěkných akcí, góly nepadaly.

Druhou třetinu jsme až do 10. minuty dominovali my, ale jak už bylo řečeno, góly nepadaly. Jeden rychlí protiútok poslal hosty do vedení 1:2. Necelých 30 sekund na to Šumperk opět skóroval a my už ztráceli o dvě branky. Závěr periody jsme bohužel nezvládli, čehož soupeř využil a utekl do vedení 1:5.

Třetí třetinu jsme tedy měli co dohánět. Roman Oborák snížil soupeřův náskok na 2:5 a Petr Horák na 3:5. Opět jsme tedy byli ve hře. Ve 44. minutě skóroval soupeř. Na rozdíl dvou branek nás znovu poslal Horák. Konec třetí třetiny jsme zrychlili tempo a zvětšili tlak na soupeře, stejně jako po celý zápas se nám ale bohužel nedařilo pokořit hostujícího brankáře. Zkusili jsme i hru v šesti, první, kdo z toho ale profitoval byli hosté. Bogdański se pozdě vrátil do brány, a my tak opět ztráceli o tři branky. Konečné skóre ještě stihl upravit Oborák, a zápas tak končil za stavu 5:7.