13. a 14. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  12.12.22 11:03

První prosincový víkend muži vyrazili do Opavy, kde je čekal zápas proti lídrovi ligové tabulky S.K. PEMA Opava.

První třetina se nám bohužel příliš nepovedla. Už po první minutě jsme prohrávali 0:1. Opava byla mnohem aktivnějším týmem, což brzy přineslo další branku. Nám se podařilo dostat k míčku až po deseti minutách třetiny, přesto ale i následující branka patřila hostům. Do konce třetiny domácí vstřelili ještě jeden gól, skóre tak bylo po úvodní části utkání 0:4 a my měli co dohánět.

Začátek druhé třetiny opět patřil domácím. 8. minuta třetiny přinesla naši první branku, kterou si připsal Ondřej Firda. V brance nás podržel brankář Kulla, kterému se dařilo chytat nebezpečné opavské střely, a tak i druhá branka této třetiny patřila nám. Chvastek snižoval na 2:4, i do poslední části utkání jsme tak vstupovali v pozici strádajícího týmu.

Třetí třetina ale obrátila průběh zápasu v náš prospěch.  Na začátku ještě skórovali hosté, jelikož jsme po vyloučení našeho hráče museli hrát v oslabení, poté už jsme ale hru dostali pevně do našich rukou. Na 3:5 snižoval Kašpar a na rozdíl jedné branky  Oborák. 3 minuty do konce zápasu opět skóroval Oborák, stav byl tedy vyrovnán 5:5 a zápas začínal od nuly. Poprvé v tomto utkání jsme se dostali do vedení v 57. minutě, kdy se opět trefoval Oborák a zakončil tak svůj Hattrick. Na krásný výsledek 7:5 ještě zvyšoval Chvastek a bylo rozhodnuto.

Otočit zápas v posledních 5 minutách je opravdu neuvěřitelný výkon a my pokračujeme na vítězné vlně z minulých víkendů.

 

V sobotu 10.12 se muži utkali na domácí půdě s týmem Snipers Třebíč.

Skóre otevíral Horák. Následně hra pokračovala vyrovnaně, oba týmy vstoupily do zápasu velmi sebevědomě. Srovnání ze strany hostů na sebe nenechalo dlouho čekat, po 10 minutách tak byl zápas 1:1. Hosté rychle navyšovali na 1:2, poté je ale čekalo oslabení. My využili přesilovky a opět vyrovnali skóre na 2:2. V závěru třetiny ještě přišlo vyloučení našeho hráče na 2+2 za hrubost, hosté se však už prosadit nestihli.

Druhá třetina začínala za vyrovnaného stavu. Na hřišti se po vyloučení třebíčského hráče hrálo pouze 4:4. Až po 6 minutách druhé periody se domácí konečně dostali do 5-ti a hra pokračovala v normálním počtu hráčů. Navýšit na 3:2 se podařilo Romanu Oborákovi, který se v tomto zápase zasloužil o 3 góly a 1 asistenci. Po faulu na Horáka následovala naše přesilová hra. Marně jsme se snažili skórovat, naopak jsme opět faulovali, a tak jsme už po třetí v tomto utkání museli do oslabení.  Na 3:3 srovnával hostující Benáček. Oborák ale rychlou akcí opět vrátil vedení na naši stranu, a tak tomu zůstalo až do konce třetiny.

Na začátek poslední části tohoto utkání jsme opět museli do oslabení. Hosté neváhali, a skóre tak bylo opět vyrovnané 4:4. Následně jsme si hru zbytečně zkomplikovali, nadělali spoustu chyb, a tak se hosté dostali do vedení. Oborákova povedená střela nám v závěru utkání opět přinesla vyrovnaný stav. Oba celky hrály v tomto zápase velmi vyrovnanou hru, což vyústilo v prodloužení.

Hned první střelu prodloužení vypálil Firda, hostující gólman se s ní však statečně vypořádal. Díky tomu, že Snipers předvedli špatné střídání, jsme mohli jít do přečíslení. Přesilovku využil Kašpar, a utkání tak pro nás skončilo vítězně.

I přesto, že si odnášíme pouze dva body, jsme opět zvítězili. Je to naše šesté vítězství v řadě, což svědčí o skvělé formě našeho A-týmu, která doufejme bude pokračovat i nadále.