11. a 12. Kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  26.11.23 20:29

V sobotu 18. 11. se uskutečnilo další kolo Národní ligy mužů. Tentokrát do Petrovic zavítal velmi těžký soupeř z Kopřivnice, který se již nějakou dobu drží na samém čele tabulky. Již před samotným začátkem bylo tedy jasné, že tento zápas nebude pro náš A-tým vůbec jednoduchý.

 

Úvod zápasu byl v režii domácích, hned v prvních minutách jsme měli několik gólových šancí, žádnou se nám ale nepodařilo proměnit. Až do deváté minuty byla Kopřivnice téměř bez šancí. Situace se však zcela změnila na přelomu desáté minuty, kdy se prosadil hráč Kopřivnice Jan Toman, a otevíral tak skóre zápasu. Za další dvě minuty se hosté navíc znovu trefovali a zvyšovali svůj náskok na dvě branky. Třetí branku Kopřivnice pak ve 14. minutě střílel hráč Tomáš Kurz. Záhy poté se A-týmu konečně také podařilo prosadit a snížit tak náskok soupeře. Nicméně hosté nenechali nic náhodě, do konce třetiny se trefili ještě dvakrát. Po první části byl výsledek 1:5, což nevypadalo pro náš A-tým vůbec dobře.

 

Do druhé třetiny jsme opět nastoupili silně a první minuty byly v naší režii. Ten, kdo byl ale zase gólově úspěšnější byl soupeř. V první polovině druhé části se Kopřivnici podařilo překonat gólmana Kullu hned třikrát.  V pořadí osmý gól soupeř dokonce skóroval ve vlastním oslabení. V druhé desetiminutovce se ale naopak prosadili pouze hráči Petrovic, nejdříve Morcinek a poté Chvastek. Do poslední třetiny se tak šlo za stavu 3:8.

 

V třetí třetině již bylo v podstatě rozhodnuto. I přes všechny snahy se A-týmu stále nedařilo překonat gólmana Kopřivnice, a gól tak ne a ne padnout. V šesté minutě navíc soupeř ještě zvýšil svůj náskok na 10:3 a všem už bylo jasné, že tři body budou s největší pravděpodobností putovat do Kopřivnice. Do konce třetiny už se netrefoval ani jeden z týmů. Zápas tak skončil nehezkým výsledkem 10:3 v prospěch Kopřivnice.

 

Následující sobotu muži absolvovali výjezdní utkání v Opavě.

 

Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme prvním týmem na míčku. První střely mířili mimo, ale zanedlouho po zahájení se nám přece jen zadařilo. Skóre zápasu otevíral Chvastek. Minutu na to jsme se trefovali znovu, tentokrát skóroval Horák a to po povedené nahrávce Homoly. Povedlo se nám z celkových 4 střel skórovat hned dvakrát. Domácí Opava se ale také nedržela zpátky. Půl minuty do konce domácí prolomili naši obranu a změnili tak skóre na 1:2. Střel jsme po první třetině sice měli výrazně méně, než soupeř, ale skóre tomu neodpovídalo.

 

Začátek druhé třetiny byl velmi pomalý a to až do 9. minuty, kdy přišlo první vyloučení zápasu. Vyloučen byl hráč domácích Marek Klečka. Přesilovky využil hráč A-týmu Kubiczek. Čtyři minuty na to zvyšoval, po přesné přihrávce Oboráka, Nota. Dále se trefovali i domácí, kteří tak snížili náš náskok na 2:4. Do konce třetiny jsme se ještě dopustili faulu a museli do oslabení. Mezitím ale zazněla siréna ukončující druhou periodu utkání. Oslabení se nám tak přesunulo i do poslední třetiny.

 

Buly pro Opavu, která hned z první střely proměňovala, což zapříčinilo ukončení našeho oslabení a přiblížilo skóre na rozdíl jedné branky. V zápěstí však přišlo další vyloučení, tentokrát ale na straně domácích. A-tým rychle přesilovku proměňoval. V 42. minutě zápasu bylo skóre 3:5 v náš prospěch.  Aby těch vyloučení nebylo málo, následovalo další. Tentokrát si šel sednout petrovický hráč Heiser. Opava kombinovala na naší polovině a byl z toho další gól. Přesilovkový zápas pokračoval vyloučením domácích. Tentokrát jsme ale přesilovky nevyužili. Další gól ale i přesto padl do soupeřovy branky, autorem byl Dominik Chvastek. Trestalo se v této třetině o sto šest, dokonce bylo možné vidět i trestné střílení, které neproměnil hráč Opavy Šebesta. Konec zápasu byl dramatický, jelikož domácí snížili na rozdíl jednoho gólu. V 55. minutě přišlo poslední vyloučení. Bohužel byl vyloučen hráč Denis Kubiczek, což dalo Opavě možnost vyrovnat skóre, kterou si samozřejmě nenechala ujít. Zápas tak vygradoval do prodloužení.

 

Prodloužení trvalo pouhých 38 sekund, poté ho rozhodl Daniel Flašar, čímž nám získal 2 body.

 

Z posledních dvou utkání si tak odvážíme aspoň 2 body. Do konce roku nás čekají ještě tři zápasy, tak si je nenechejte ujít a přijďte podpořit A-tým na petrovickou halu.