11. a 12. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  28.11.22 12:23

Další listopadový víkend, přesněji v sobotu 19.11. Muži vycestovali do Rožnova pod Radhoštěm, kde je čekal zápas proti FBK Sršni Rožnov.

První třetinu jsme začali dobře, muži nasadili rychlé tempo, na které si soupeř těžko zvykal. To nám vydrželo až do poloviny této periody, pak ale přišlo vyloučení Firdy a muži  museli bránit oslabení. Sršni neváhali, okamžitě přesilové hry využili a otevírali skóre utkání. V zápětí jsme však vyrovnávali na 1:1 a těsně před koncem první třetiny ještě navyšovali na 2:1.

Druhou třetinu se opět poprvé podařilo skórovat soupeři. Byl to první a jediný gól této třetiny, zápas tedy pokračoval po celou třetinu za vyrovnaného stavu 2:2. Hra ovšem nebyla vůbec nudná, šancí bylo na obou stranách nespočet, nikomu se však nepodařilo dotlačit míček za brankovou čáru. V závěru jsme měli mírně navrch, to se také projevilo v přesilové hře, kterou jsme ale nakonec nevyužili.

Třetí třetina byla v tomto utkání rozhodující. Za vyrovnaného stavu 2:2 nás po rožnovském breaku do vedení posouval Oborák. V 50. minutě však bylo opět vyrovnáno. Hrálo se ze strany na stranu, šance byli vyrovnané na obou stranách. Střelou téměř z nulového úhlu, která navíc zazvonila o tyčku, navyšoval na 4:3 Ondřej Firda. V závěru utkání jsme tedy byli ve vedení a to bychom nebyli my, kdybychom se nenechali vyloučit. Muži se však s oslabením poprali statečně a bodový náskok se jim podařil ubránit až do konce utkání.

Vítězná vlna nám tedy pokračuje, ze zápasu jsme si mohli odnést další tři body, které nás posunuli až na 4 místo ligové tabulky. 

Následující domácí utkání se odehrálo netradičně v neděli, kdy do Petrovic přijeli hráči z Pelhřimova.

První branka utkání patřila nám. Hosté na svůj první gól ale taky nenechali dlouho čekat a v zápětí srovnávali na 1:1. Hra byla po celou první třetinu velmi svižná a jeden break střídal druhý. Třetí branku utkání se podařilo vstřelit domácímu Homolovi, a tak jsme ukončili třetinu ve vedení 2:1.

Druhou periodu začali na míčku hosté. Jejich převaha trvala až do 6.minuty, kdy přišlo první vyloučení a my tak mohli využít přesilové hry. Povedenou střelou navyšoval Horák. Poté přišlo další vyloučení, tentokrát ale na naší straně. Úspěšně se nám podařilo oslabení ubránit. Následoval však další faul a přišlo trestné střílení. Hostujícímu Zajíčkovi se podařilo překonat gólmana Bognańského, čímž snížil rozdíl opět na jednu branku. Do šatny jsme šli za stavu 3:2.

Začala tedy poslední třetina utkání. O vedení jsme přišli hned po první střele Pelhřimova. Za stavu 3:3 byla hra opět vyrovnaná a šance jsme mohli vidět na obou stranách. V 47.minutě utkání navyšoval domácí Češek, což nastartovalo naši silnou převahu. Hosté se od poloviny 3. třetiny v podstatě nedostali k míčku. Do dvoubrankového vedení 5:3 nás poslal Szweda. Následné oslabení jsme opět ubránili, a dokonce se nám podařilo zvýšit na 6:3. Nota v závěru utkání trefoval prázdnou bránu, a upravil tak skóre na výsledných 7:3.

Další vítězství přineslo další tři body do ligové tabulky, kde se nacházíme stále na čtvrtém místě, ale medailové pozice jsou blíže a blíže na dosah.