1. a 2. zápas Play down : Z.F.K. Petrovice X TJ Slovan Havířov

   Vlčková
  07.03.22 11:41

5.3.2022 začalo první kolo play down 1. Ligy mužů. Zahajovací utkání série, ve které musí tým získat celkem 4 vítězství, aby se vyhlo případnému pádu z ligy, se konalo na hale v Petrovicích od 17 hodin. A-tým si pro tuto sérii zvolil za soupeře Slovan Havířov.

Hned od začátku utkání bylo jasné, že žádný z týmu nenechá nic na náhodě a výkony byly na obou stranách velmi vyrovnané. Skóre zápasu otevíral po 8 minutách soupeř. Další vstřelená branka patřila také hostům, tentokrát se trefoval kapitán Adam Zbořil. Až do přestávky jsme se už žádné další branky nedočkali. I v druhé třetině se opět jako první trefovali hosté a my jsme tak zaostávali už o tři branky. Na hřišti však byly výkony stále vyrovnané, jediné, co nám chybělo byla přesnost v zakončení. Muži měli spoustu příležitostí, gól však stále ne a ne padnout. To se zlomilo až v polovině druhé periody. Po nahrávce Ondřeje Firdy se krásně trefoval Petr Horák. Tomu se podařilo vstřelit i druhý gól domácích a to hned na začátku poslední třetiny. Rozhodčí se v závěru utkání rozhodli pískat opravdu všechno, a tak jsme mohli vidět hned tři vyloučení. Nám se dokonce naskytla možnost trestného střílení, kterou využil Daniel Flašar. Ve 14. minutě se podařilo soupeři navýšit skóre a my tak zaostávali o jednu branku. I přes využití hry bez brankáře se nám už náskok nepodařilo dohonit. Slovan ještě zpečetil svou výhru trefou do prázdné brány, a tak bylo první utkání této série rozhodnuto.

Hned další den, v neděli 6.3., nás čekal druhý zápas play down proti Slovanu Havířov. Hrálo se opět na domácím hřišti a A-tým měl po minulé těsné porážce šanci srovnat sérii zápasů na 1:1.

Již od prvního hvizdu rozhodčích bylo jasné, že oba týmy mají ambice na vítězství a že dnešní utkání bude velmi vyrovnané a plné emocí. Skóre ve 3. minutě zápasu otevřel hráč Slovanu Patrik Charvát, a poslal tak soupeře do vedení. I přes to, že jsme měli v první třetině mnoho střeleckých pokusů, gólmana soupeře Iva Síkoru se nikomu překonat nepovedlo. Ke gólu nám nepomohly ani dvě přesilové hry, které jsme si měli možnost v závěru třetiny zahrát. Do přestávky se tak šlo za stavu 1:0 pro Slovan.

Druhou třetinu jsme začali v oslabení, které se nám povedlo úspěšně ubránit. Hra pokračovala podobně jako v první třetině, hrálo se v rychlém tempu a obě strany měly gólové šance. V sedmé minutě se nám po faulu soupeře naskytla možnost tretného střílení, které bohužel nevyužil Petr Kašpar. V druhé polovině zápasu začal A-tým zvyšovat svůj tlak na bránu a celkově jsme začali soupeře přehrávat ve všech směrech. Branka ale stále ne a ne padnout. Před koncem třetiny se naopak ješte trefoval soupeř a skóre už bylo 2:0 pro Slovan.

Ve třetí třetině se nám konečně začalo dařit. V páté minutě se sice opět trefoval soupeř, to nás však ještě více nakoplo. A-tým měl míček většinu času pod kontrolou a posílal na soupeřovu bránu jednu střelu za druhou. Zlom nastal v 6 minutě, kdy se nám konečně povedlo vstřelit gól. Za necelou minutu následoval další a my jsme tak byli zpátky ve hře. Ve 12. minutě se nám konečně za celý zapas povedlo soupeřův náskok smazat. Do vedení jsme se už ale dostat nestihli a utkání bylo po celých šedesáti minutách stále nerozhodnuto. Ani po deseti minutách prodloužení utkání pořád nemělo vítěze. Rozhodnout se tedy muselo v nájezdech. Ty pro nás bohužel skončily neúspěšně. Rozhodující gól vstřelil hráč Slovanu Patrik Charvát. Po dvou zápasech Play down je stav série 2:0 pro soupeře.