Dorostenci poprvé letos doma

   Tomala
  25.10.21 19:50

V neděli 24.10. se poprvé doma v Petrovicích představili naši dorostenci. Ve vyrovnaném prvním utkání podlehli Domaslavicím, ve druhém zápase si naši kluci poradili s týmem 1.FK Ostrava - JIH.

 

Z.F.K. Petrovice - SK Domaslavice            3:4

Do prvního domácího utkání sezóny jsme šli s jasným cílem, získat 3 body. Domaslavice určitě nepatří mezi naše oblíbené soupeře - viz poslední utkání v kategorii starších žáků, kde jsme to sice byli my, kdo se snažil hrát s míčkem, ale byl to soupeř, kdo bral všechny 3 body. Ani toto utkání dorostu bohužel body pro náš tým nepřineslo. Je sice pravda, že jistý herní posun oproti startu sezóny tady je, ale pokud chceme vyhrávat vyrovnané zápasy, musíme se zlepšit v týmovém projevu a hlavně přestat dělat zbytečné chyby v obraně. Soupeři jsme zápas hodně ulehčovali, jednak chybami v rozehrávce (po které padl první gól a mohlo jich být klidně víc) a také často velmi chaotickým bráněním gólových situací. V podstatě celý zápas jsme dotahovali manko soupeře, ve chvíli když jsme vyrovnali po pěkné akci našich starších žáku na 3:3, se nechal náš klíčový hráč Tomasz naprosto blbě a hlavně zbytečně vyloučit. Z následné přesilovky Domaslavice vytěžili vítězný gól na 4:3. Závěrečný pokus o tlak, raději nebudu hodnotit – aspoň máme na tréninku na čem pracovat. 

Z.F.K. Petrovice – 1. FK Ostrava – JIH      14:3

Druhé utkání proti Ostravě mělo mít mírného favorita - nás. Soupeř měl navíc do pole jen 8 hráčů, proto jsme se hned ze začátku snažili hru více rozhýbat a vstřelit rychlé branky. Bohužel naši kluci dostali pocit, že když je soupeř nechává hrát na naší polovině, nemusí spěchat. Proto jsme na první branku čekali až do 6. minuty, ovšem místo uklidnění jsme se v 10 minutě dočkali vyrovnání od soupeře. Naštěstí pro nás, se střelecky probudil Tomasz a do první přestávky jsme tak měli opět dvoubrankové vedení. Druhá třetina ve své podstatě připomínala tu první, takže byť svítilo po 2/3 na tabuli skóre 6:2, ke spokojenosti jsme měli daleko. Do poslední třetiny jsme upravili sestavu na dvě klasické formace a to nejspíše i s rostoucí únavou hráčů soupeře rozhodlo o konečném výsledku třetiny 8:1. 

 

Po tomto domácím dvojzápase bychom na naší hře mohli najít stejně mnoho kladů, jako záporů. Určitě se musíme zlepšit ve hře v oslabení, která připomínala místy naprostý chaos, kapitola sama pro sebe je pak naše rozehrávka a přechod do útoku. Přesto se už v naší hře objevují momenty, které jsou velmi florbalové a proto věřím, že i v dalších zápasech s těžšími soupeři dokážeme hrát vyrovnaně. Hned na dalším turnaji nás čeká lídr soutěže Frenštát, kde s body moc počítat nemůžeme, ale aspoň uvidíme, jak na tom reálně jsme.

 

Sestava: Kniezek - Hanák O., Krippner, Pátra, Swiatkowski - Pavlovský, Kokotek, Kristen, Olšák, Jirout, Marcol, Lúčan