3. a 4. kolo 1. ligy mužů

   Vlčková
  26.09.21 8:28

V sobotu 18. září proběhlo utkání v rámci 3. kola 1. Ligy mužů. A-team vycestoval do nedaleké Ostravy, kde se utkal s týmem FBC Letka. Skóre otevřel ve 4 minutě 1. třetiny hráč domácích Dominik Hubl. Letka byla celou první třetinu více na míčku a podařilo se jim tak skorovat ještě dvakrát. V 18 minutě utkání se však trefoval Horák, což přineslo A-teamu první gól a do šatny se šlo za stavu 1:3. Utkání pro nás nepokračovalo vůbec dobře, vyloučením hráče Radima Heislera jsme byli nuceni jít do oslabení, které se nám ale podařilo ubránit. Druhá třetina byla v tomto zápase klíčovou, štěstí bohužel stálo na straně Letky, která skórovala hned 3x a zvýšila tak svůj náskok. Stejně jako v první třetině se našim mužům podařilo skórovat pouze jednou a do druhé přestávky se tedy šlo za stavu 6:2. V poslední části zápasu se muži už jen snažili náskok domácího celku snížit, bohužel ale marně. Gól pro nás ne a ne padnout, to ale neplatilo na straně Letky. Domácímu celku se i ve třetí třetině, stejně jako ve dvou předchozích, podařilo vstřelit tři branky. Utkání tak pro nás skončilo prohrou 2:9.

V pořadí druhý domácí zápas se u nás na hale v Petrovicích konal hned další sobotu 25.9. Už od začátku bylo všem jasné, že naše muže nečeká vůbec lehký zápas. Do Petrovic totiž zavítal tým Brněnských Bulldogů, kteří jsou momentálně v čele tabulky. Navzdory tomu se však pro nás zápas nevyvíjel vůbec špatně. Skóre sice otevíral hráč hostů Jakub Vítek, gól domácích však na sebe nenechal dlouho čekat a hned po pár minutách se trefoval Petr Horák. První třetina byla poměrně vyrovnaná, oběma celkům se do začátku první přestávky podařilo vstřelit ještě po jedné brance a do šatny se tak šlo za vyrovnaného stavu 2:2. Druhá třetina pro nás začala nešťastně a to vyloučením Ondřeje Firdy. Obránci ale předvedli skvělé oslabení a Brno se tak jen marně snažilo vytvořit náskok. To se po pár minutách naopak povedlo Tomáši Prusovi, který nás svou střelo poslal do vedení. Druhá třetina byla v našich rukou až do zlomového okamžiku, kdy se hostům podařilo srovnat v oslabení, což je doslova dostalo do sedla. Pro nás už to šlo bohužel jen z kopce. Do konce periody Brno ještě navýšilo na 4:3 a začínalo tak poslední třetinu s vedením ve svých rukou. To se až do konce zápasu nezměnilo. Góly padaly na obou stranách, nám už se ale nepovedlo srovnat. Brno naopak přidalo dalších 5 gólů, zápas tedy skončil stavem 5:9. 

Poslední dva zápasy se tedy vskutku nepovedly. I přes viditelnou snahu A-teamu se nám nepodařilo připsat žádné drahocenné body do tabulky. První liga je však v plném proudu a Petrovice tak budou mít ještě spoustu příležitostí na další bodové zisky. Další šance se naskytne hned toto úterý 28.9., kdy muži vycestují do Karlových Varů.