Úspěch juniorky i na domácím turnaji

   Vlček
  07.10.20 17:03

 

Poté co se trenér uklidnil z výkonu družstva, dojde k zhodnocení domácího turnaje který se uskutečnil 26. 9. 2020. Po úspěšném úvodním turnaji v Horní Suché, čekali naše juniory na domácí palubovce,  týmy FBC TJ Sokol Frenštát p.R. a FBC Letka Toman Finance Group.

Výsledkově dopadl domácí turnaj opět výborně, dosáhli jsme dvou výher a zažili tak dosud nevídanou sérii pro trenéra juniorů  a to 4 výhry v řadě.

 

Z.F.K. PETROVICE - FBC TJ SOKOL FRENŠTÁT P.R.               8 : 5 (2:1, 2:1, 4:3)

Při hodnocení zápasu bych řekl: dobrý výkon v bráně podal Pavel Kulla, občas se zbytečně nechá rozhodit špatnou naší obrannou hrou. Máme výrazné problémy s prosazením se vepředu, kdy hromada šancí nekončí ani ohrožením brankáře. Poslední věcí je samostatná kapitola a tou je tvorba postupného útoku a jakákoli rozehrávka. V tomto zápase jsme navíc hráli nedisciplinovaně a měli jsme 4 vyloučené hráče. Rozdílovým prvkem zápasu byla nakonec dvojice Mlotek-Prus, kteří získali po šesti kanadských bodech a defakto sami uhráli výsledek i když počet bodů neodpovídá jejich výkonu.

 

FBC LETKA TOMAN FINANCE GROUP- Z.F.K. PETROVICE             5 : 6  (1:2, 3:2, 1:2)

V druhému zapasu jsme změnili post v bráně, kdy nastoupil Dominik Škuta a brankář opět patřil k našim světlejším projevům. Pavel Kulla se z brány přesunul do pole a na místě obránce patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Začátek nám vyšel a již po 13 sekundách otevírá skóre osvědčená dvojice Mlotek-Prus, další část hry vypadala velmi nadějně, kdy ve 2 střídání se prosadili i hráči 2. formace. Vojta Hrbáček využívá přihrávku od Dalibora Kocoura a doráží z bezprostřední blízkosti. Bohužel naše obranná hra nebyla ideální a soupeř na konci své přesilovky snižuje na 1:2. Na počátku druhé třetiny přidáváme další branku po klasické spolupráci Mlotek-Prus vedení 1:3 však nevydrží ani minutu a po dvou chybách v obraně je srovnáno na 3:3. Do konce třetiny dává každý tým po jedné brance. K vítězství jsme se výrazně přiblížili po 2 minutách třetí třetiny, kdy se nám podařilo odskočit na rozdíl dvou branek po střelách Tomáše Pruse, kterému asistoval Matěj Mlotek a Pavel Kulla. Vedení mohlo být v tuto dobu výraznější, pokud by se dvojice Mlotek-Prus prosadila jednou či dvakrát z celé řady samostatných nájezdů. To se nestalo a tak soupeř po naší chybě v obraně sekundu před koncem snížil na konečných 5:6.

 

Prý výsledky zůstanou, body se počítají a na předvedenou hru se často zapomene. Nezbývá než se snažit trefovat soupeřovu bránu a dobře bránit před tou vlastní. Budu jako trenér doufat ve zlepšené bránění všech a branky by snad časem mohli dávat i další členové týmu.

 

Sestava: Mlotek-Prus-Kačor, Hrbáček-Kocur-Staníček, Ocelák-Kokotek, Hanák-Škuta R.,  brankáři: Kulla-Škuta D.

 

autor: Roman Ochodek