Juniorská sezóna pro Z.F.K. Petrovice 2020-2021 zahájena

   Vlček
  13.09.20 10:33

12. 9. 2020 náš juniorský tým odehrál první dvojkola sezóny na turnaji v Horní Suché, kde jsme se střetli s domácím týmem a následně s hráči Bílovce.

Vstup do sezóny se nám nadmíru vydařil, kdy se nám podařilo něco co z loňska neznáme, a to vyhrát oba zápasy i když jako vždy „vzrůšo“ musí být v tomto týmu v této kategorii.

 

Z.F.K. PETROVICE - FBK HORNÍ SUCHÁ                     9 : 4     (2:0, 1:1, 6:3)

Do zápasu jsme dobře vstoupili a vytvořili si postupně tříbrankové vedení o které se postarala první útočná trojice Matoška –Mlotek-Prus. V této fázi zápasu ostatní členové týmu především dobře bránili, nedělali chyby a v brance chytal výborně Pavel Kulla. Bohužel nic netrvá věčně a po třech našich výrazných chybách v obranné fázi, jsme dovolili soupeři na počátku třetí třetiny srovnat hru i výsledek. Naštěstí se zase probudila produktivita v první formaci a díky 5 brankám Tomáše Pruse během 7 minut jsme výrazně soupeři odskočili což již nakonec stačilo.

 

FBC SPARTAK BÍLOVEC - Z.F.K. PETROVICE            4 : 6     (0:2, 2:1, 2:3)

V druhému zapasu jsme změnili rozložení v týmu kdy do brány nastoupil Dominik Škuta a ze tří útočných trojic a dvou obran, jsme přešli na dvě útočné trojice a tři obranné páry, když nenastoupil Jakub Wrobel, který plnil své hokejbalové povinnosti.

Začátek nám opět vyšel všichni přistoupili zodpovědně ke svým povinnostem a opět jsme se dostali do vedení 3:0 po brankách Robina Škuty v přesilovce a dvou trefách Matěje Matošky. Bohužel tento tým trenéra moc nešetří a opět díky vlastním chybám v obraně nabídl soupeři návrat do hry a snížení na 2:3. Naštěstí se nám povedla další přesilovka kdy branku vsítil po krásné nahrávce od Matěje Mlotka Dalibor Kocur. Samozřejmě uklidnění nemohlo trvat dlouho opět dostáváme branku poté co ji soupeři sami nabídneme. V hektickém závěru nám nejdříve vrací dvojbrankové vedení po krásně provedeném trestném střílení Tomáš Prus. Soupeř vzápětí opět snižuje na rozdíl jedné branky a zkouší power play. V té 9 sekund před koncem doklepává do prázdné brány a kompletuje svůj hattrick Matěj Matoška a bereme tedy 6 bodů.

 

Pokud zapracujeme na bránění, nebudeme nabízet soupeři balónek u naší brány, a v případě proměňování šancí si taky dáme záležet tak můžeme hrát dobré i další zápasy. Musíme být, ale tým všichni pořádně brání a vždy se snad někdo prosadí a vstřelíme branky.

 

Sestava: Matoška –Mlotek-Prus, Hrbáček-Kocur-Staníček, Ocelák-Gřešica, Hanák-Škuta R., Kokotek-Kačor-Wrobel (pouze 1.), brankáři: Kulla-Škuta D.

 

autor: R. Ochodek