Předvánoční turnaj juniorů v Čeladné

   Vlček
  24.12.19 8:37

21. prosince jsme vyjížděli k poslednímu turnaji juniorů v kalendářním roce 2019 do Čeladné. Našimi soupeři byli týmy z opačných koutů tabulky, prozatímní lídr tabulky FBC TJ Sokol Frenštát p.R. a tým TJ Sokol Polanka nad Odrou, kterému patřilo poslední místo. Před zápasem jsme řešili problémy se sestavou kdy nám ze zdravotních důvodů odpadl brankář a jeden hráč nedorazil, proto bych chtěl poděkovat Adamu Staničkovi za rychlost při dodatečné nominaci.

 

Z.F.K. AQM Petrovice : FBC TJ Sokol Frenštát p.R                             2: 5      (2:2, 0:1, 0:2)

 

V prvním utkání nás čekal tým, který vévodí tabulce díky řadě výher a pouze jedné remíze a jedné prohře. Chtěli jsme hrát zodpovědně v obraně a pokusit se překvapit soupeře z případných rychlých protiútoků. Naše taktika dostala trhliny již ve 2. minutě kdy jsme poprvé inkasovali, následovalo špatné střídání, které bylo potrestáno další brankou v oslabení. Díky krásné střele po standardní situaci na půlce, snížil na rozdíl branky Martin Kvíčala po přisunutí od Robina Škuty, za 10 sekund srovnával po nádherné střele z křídla Marián Konečný po spolupráci s Adamem Staníčkem. Díky těmto 10 sekundám jsme byli zpět ve hře a hráli rovnocennou partii  i v průběhu 2 třetiny. Bohužel po dvou našich výrazných chybách, kdy své o tom ví Martin a Pavel a jedné krásné akci soupeře v závěru jsme ještě 3x inkasovali. Toto utkání bodově nevyšlo naší první formaci na kterou jsme spoléhali a která se jen těžce dostávala do hry, ne všichni hráči byli v plném soustředění na zápas což je škoda.

 

Z.F.K. AQM Petrovice : TJ SOKOL POLANKA NAD ODROU         7: 1      (3:0, 4:0, 0:1)

 

Do druhé zápasu jsme šli s tím, že bychom měli tvořit hru, být co nejvíce na balonku, nezbavovat se ho, hrát hodně v pohybu, nečekat co kdo vymyslí, nabízet se a hlavně trefovat balónkem správnou bránu. Vývoj zápasu byl úplně odlišný díky tomu že již po 32 sekundách se nám podařilo vstřelit branku, kdy si Patrik Bocko vzpomněl jak se střílí na bránu. Následovala opět naše hra v oslabení, kdy jsme zase neodhadli způsob střídání. Na konci oslabení opět vystřeli Patrik Bocko a bylo 2:0. Do konce třetiny se prosadil ještě krásnou střelou Marián Konečný a třetina končila stavem 3:0. Druhou část jsme zahráli velmi dobře a navyšovali své vedení až ke stavu 7:0. Nejdříve kompletoval hattrick Patrik Bocko, který měl ještě další 3 tutovky, ale už to necinklo. Další branky přidali Kuba Palowski, Adam Staníček a Dalibor Kocur. Poslední třetinu vyhrál soupeř 1:0, kdy naši hráči hráli každý svou partii a zapomněli že jde o kolektivní sport, ve kterém je důležité nasazení a rychlost, i přesto se nám ale podařilo dovést zápas do vítězného konce.

R.Ochodek

 

Sestava:

Kulla, Bocko-Palowski-Kocur, Waliczek-Ocelák, Hrbáček-Staníček-Konečný, Škuta-Kvičala,