3. kolo juniorů

   Vlček
  30.10.19 9:27

V sobotu nastoupil tým juniorů ZFK Petrovice, složený z juniorů a dorostenců, na hale Várenská v Ostravě k třetímu turnaji sezóny 3. Ligy juniorů skupiny B. Našimi soupeři byly týmy Frýdku-Místku a následně Polanky nad Odrou. Pro tento turnaj jsme doplnili tým o naše hráče A týmu v juniorském věku Nota, Matoška, Šarközy.

Do prvního utkání s Frýdkem jsme nastoupili s Pavlem Kullou v brance a hrou na tři útočné formace. Celé utkání bylo velmi vyrovnané a dlouho měli navrch gólmani. Do vedení jsme šli ve druhé třetině po trestném střílení, které ukázkově zakončil hráč A týmu Jakub Nota. Soupeři se ale i přes výborný výkon Pavle Kully v bráně, podařilo do konce druhé třetiny vyrovnat. Ve třetí části jsme se opět začali potýkat s koncovkou a do vedení jsme šli jen díky šťastnému gólu zpoza brány v podání Kuby Palowského. Do konce utkání jsme byli bezzubí při zakončení a vytvořily dvě výrazné chyby, které dokázal soupeř potrestat. Nejdříve si naši útočníci dávali přednost při zpracování na půlce soupeře a byl z toho rychlý protiútok a následně soupeřův gólman ukázkovým výhozem středem poslal do brejku svého útočníka, který vykoupal Pavla v bráně. Přes další snahu a hru v šesti se nám konečný výsledek 2:3 nepodařilo zvrátit.

Druhým soupeřem byl tým Polanky nad Odrou, se kterým jsme měli plnit roli favorita vzhledem k postavení v tabulce. Hráče jsem upozornil, že se musí soustředit na utkání, protože zatím jsme vždy v druhém utkání vyhořeli bez ohledu na soupeře.

V brance nastoupil Dominik Škuta, který hned ve 2 minutě čelil trestnému střílení, bohužel neúspěšně a hned jsme tedy prohrávali. Naštěstí jsme začali hrát dobře kombinačně bez chyb v obraně a začalo se nám dařit i zakončení. Do konce třetiny jsme otočili stav díky brankám Konečného, Bocka a Hrbáčka a opět dosáhli svého maximálního počtu vstřelených branek, za zápas v této sezóně. Druhá třetina se nám však dál střelecky dařila, kdy jsme zaznamenali 5 branek a utkání vypadalo při stavu 8:1 již rozhodnuté. Do poslední třetiny, jsme hru stáhli pouze na dvě formace, kdy jsme chtěli pošetřit pro potřeby A týmu čtveřici Matoška, Nota, Šarközy, Waliczek. Po třech minutách třetí třetiny to vypadalo na hrozné rozhodnutí trenéra, když soupeř dokázal vstřelit tři branky a hra našich 10-ti hráčů byla chaotická. Zahájení rozcvičování odpočívající čtveřice, ale na ostatní zapůsobilo a do konce zápasu jsme nasázeli další 4 branky a již neinkasovali.

Děkuji všem hráčům za výkon v tomto utkání, navíc bych vyzvedl přístup Vojty Hrbáčka, který plnil výborně pokyny trenéra, díky čemuž se následně prosadil i bodově.

Pokud budou hráči hrát zodpovědně, omezíme vytváření chyb v obraně a navážeme na střeleckou potenci, můžeme hrát vyrovnaně i s týmy z čela tabulky.

Roman Ochodek

 

ZFK AQM Petrovice – FBC Kovo KM Frýdek-Místek                          2:3    (0:0,1:1,1:2)

branky: Nota, Palowski (Bocko)

 

ZFK AQM Petrovice – TJ Sokol Polanka nad Odrou                            12:4   (3:1,5:0,4:3)

branky: Konečný (Matoška), Bocko (Nota), Hrbáček (Nota), Šarközy (Konečný), Šarközy(Nota),  Palowski (Bocko), Bocko(Palowski), Staníček (Hrbáček), Konečný, Kocur(Palowki), Bocko, Bocko(Palowski).

 

sestava: Kulla, Škuta D., Matoška, Nota, Waliczek, Ocelák, Škuta R., Konečný, Bocko, Palowski, Šarközy, Kocur, Staníček, Hrbáček, Kačor, Kvíčala