Muži D zahájili sezónu bídně

   Vlček
  28.09.19 19:00

Z.F.K. Petrovice D    :    FBK Rafani Ostrava     4:4

Br.: Madecký(Ochodek), Madecký(Ochodek), Madecký(Vlček), Madecký(Vlček)

 

První zápas letošní sezóny jsme zahájili dobře, během úvodního střídání se dostali do vedení. Vypadalo to, že si s osmi urostlými Rafany v pohodě poradíme. Míček byl více na našich čepelích a soupeř prakticky jen vyhazoval dlouhé míče, které útočníci sbírali a pokoušeli se o zakončení. Bohužel nám chyběla lepší finální přihrávka a samozřejmě zakončení. Místo toho, abychom soupeři pohodlně odskakovali ve vedení, jsme se báli o výsledek. Když už to vypadalo, že zápas dohrajeme v poklidu do vítězného konce, svou vlastní hloupostí jsme dostali Rafany do hry. Jeden nešťastný odraz a rázem to bylo o gól. Zareagovali jsme dobře, drželi míček na svých čepelích a čekali, až uplyne herní čas. Bohužel toto nepochopili úplně všichni na hřišti a místo bezpečných přihrávek přišla hloupá ztráta. Lehké nahození na bránu a dorážka znamenala, že jsme si odnesli pouze bod. Zcela zbytečně jsme ztratili body dva. Ono to je ale těžko, když lajna juniorů (trénujících s A týmem) si během celého zápasu proti postarším týpkům nevytvoří jedinou šanci.

 

 

Z.F.K. Petrovice    :    FBC Honey Badgers F-M     4:4

Br.: Gabzdyl(Bocko), Waliczek(Ochodek), Palowski(Bocko), Gábzdyl(Kačor)

 

Když jsme viděli sestavu Frýdku, tvořenou hráči, kteří ještě nedávno prokazovali své schopnosti v daleko vyšších soutěžích, nebylo nám zrovna do smíchu. Běhavý Frýdek byl jasně lepší a jen díky kvalitnímu výkonu Pavla v bráně a jejich překombinované hře, kdy se snažili každou akci ještě vyšperkovat další přihrávkou, jsme dlouho hráli bez branek. První třetina tak skončila pouze o gól a my vycítili šanci na body. A ve druhé třetině se nám podařilo náš záměr i realizovat. Konečně mladí začali běhat a ihned jejich výkon vyrost. Když k tomu připočteme slabý výkon brankáře Frýdku, který nám velmi pomohl ke dvěma gólům, bylo vedení na světě. V poslední části jsme úspěšně odolávali náporu soupeře a se štěstím ubránili, pro nás, velmi cennou remízu.

 

Sice jsme neprohráli ani jedno utkání, nemůžeme ovšem tento turnaj hodnotit pozitivně. S týmem, jako jsou Rafani, musíme brát bezpodmínečně všechny body. První turnaj nám ukázal, na čem je třeba pracovat – u starších hráčů je to fyzička (krom dědka – ten ji má nejlepší), u mladších zejména nasazení a florbalovost.

 

Sestava: Nowak, Kulla – Tomala, Vlček, Kloza, Pryszcz – Kačor, Ochodek, Madecký, Bocko, Palowski, Waliczek, Gabzdyl