A-tým dramatický šestý duel zvládl a vynutil si rozhodující sedmý zápas!

   Lázók
  12.04.19 7:43

Pokud chtěl A-tým pomýšlet na prodloužení série se Slovanem Havířov, musel čtvrteční šestý zápas bezpodmínečně vyhrát. Vstup do utkání se našim borcům vůbec nepovedl, protože již ve 36. sekundě prostřelil Romana Ciompu v naší bráně, nejproduktivnější hráč série, Šimon Kuczera. Domácí se dostali na koně a byli lepším celkem, v 8. minutě navíc dostali výhodu trestného střílení, které však Kozelský neproměnil. Zákonitě tak přišel trest, když jsme vytěžili z minima maximum. Nejprve našel ze standardky Skácel přesně Jana Daubnera, který srovnal a v závěru třetiny narýsoval krásnou přihrávku také Kopelec na Petra Kašpara, který neměl problém uklidit balonek do brány.

Vstup do druhé třetiny byl tentokrát v Petrovické režii. Ve 22. minutě se dostala do brejku třetí formace, David nahodil balonek na Davida Morcinka, který první brankou v A-týmu zvýšil naše vedení. Slovan byl jako opařený, navíc šel na trestnou lavici Blahut. V tu chvíli stáli při Zapletálkovi všichni svatí, protože jsme trefili tyč a břevno. Po neproměněných šancí se zvedli domácí, kteří předvedli snovou pětiminutovku. Ve 32. minutě se prosadili Jiří Gregor a Jiří Kroček. Ve 34. minutě jeli domácí druhý nájezd, který již Matěj Smeták proměnil. A aby toho nebylo málo, ve 37. minutě se po pěkné kombinaci prosadil David Chládek. Navíc, Slovan měl i další šance, ale Ciompa podržel náš tým, a tak se šlo do třetí části „pouze“ za stavu 5:3 pro Havířov.

Třetí třetina měla rozhodnout. Ve 45. minutě nás sice přiblížil na rozdíl jediné branky Adam Zbořil, ale za minutu to bylo opět o dvě branky, když se prosadil Michal Kozelský. Zajímavé situace pokračovaly dále. Ve 48. minutě šel za katr Kroček a nabídnutou přesilovku využil v čase 48:10 Marcel Jakubec. Vyrovnání pak přišlo v téže minutě, když se trefil Dominik Chvastek. Dokonalý obrat přišel za dalších 40 sekund, když se šťastně prosadil Vojtěch Mrkva a podruhé v utkání jsme šli do vedení. Závěr zápasu byl velmi dramatický, ale ani jeden z týmů už se neprosadil, a tak se série za 3:3 přesouvá k rozhodujícímu utkání do Petrovic!