A-tým nezvládl venkovní zápasy a série se Slovanem Havířov je vyrovnaná!

   Lázók
  09.04.19 8:47

Druhé kolo play-down, ve kterém A-tým bojuje se Slovanem Havířov, pokračovalo o víkendu dalšími dvěma duely. Sobotní utkání hrál Slovan ve své domácí hale v Havířově, v neděli musel do „azylu“ ostravské Sarezy.

Po dvou jasných vítězstvích A-týmu bylo jasné, že Slovan nedá v domácím prostředí svou kůži lacino, což se taky potvrdilo. Od počátku se hrálo vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Do vedení šel A-tým, zásluhou hrajícího trenéra Petra Skácela. Domácím však patřil závěr třetiny, ve kterém díky gólům Šimona Kuczery a Michala Kozelského otočili stav zápasu. V úvodu druhé části padly dvě rychlé branky. Nejprve srovnával Marcel Jakubec, poté poslal Havířov znovu do vedení svou druhou brankou Michal Kozelský. Diváci si pak museli počkat na další gól až do závěru zápasu, i když si oba celky několikrát zahrály přesilovou hru. Vzrušení tak přinesl až konec 53. minuty, ve které domácí Smeták neproměnil trestné střílení, načež za půlminuty skóroval Bohdan Kopelec a poslal zápas do prodloužení. V tom napravil své zaváhání z trestného střílení Matěj Smeták a přesnou ranou rozhodl o vítězství Slovanu.

Nedělní utkání v Ostravě navázalo na sobotní duel ve vyrovnanosti. Do vedení šel nejprve Slovan, když se trefil Šimon Kuczera. A-tým si ale nachystal skvělou odpověď a třemi góly v řadě otočil skóre zápasu. Ještě v první třetině srovnal Radim Ivan, ve druhé části se pak prosadili Vojtěch Mrkva a znovu Radim Ivan. Havířovský celek se však nepoložil, naopak, čtyřmi brankami dal základ druhému bodu v sérii. V polovině utkání snižoval Michal Prorok, následně se prosadil dvakrát Petr Řezáč a poslední ránu zasadil Janíkovi v bráně Michal Kozelský. A-tým se zmohl pouze na korekci z hole Dominika Chvastka. Ve vyhroceném závěru již branka nepadla, a tak se série za stavu 2:2 přesouvá opět do Petrovic.