A-tým rozehrál druhé kolo dobře a vede nad Slovanem 2:0

   Lázók
  03.04.19 21:17

A-tým o víkendu rozehrál druhé kolo play-down 1. ligy mužů, ve kterém se utkává se Slovanem Havířov. První dva duely se díky tabulkovému postavení ze základní části odehrály na naší půdě.

Sobotní utkání bylo zpočátku velmi vyrovnané a první třetina přinesla pouze jednu branku, o kterou se postaral v 7. minutě Marcel Jakubec, který pravidelně potvrzuje pozici jednoho z nejlepších hráčů týmu. Skóre v první části nezměnily ani přesilové hry na obou stranách, a tak se šlo do druhé části. V té jsme se dvakrát prosadili my. Nejprve byl úspěšný hrající trenér Petr Skácel a poté ve 35. minutě Petr Kašpar. Za stavu 3:0 se šlo do poslední periody, která měla rozhodnout. Na rozhodnutí nám stačilo 5 minut, během kterých se prosadil Bohdan Kopelec a Adam Zbořil. Za stavu 5:0 bylo prakticky rozhodnuto a hostující celek pouze korigoval v 57. minutě z hole Matěje Smetáka, který freestylem překonal Janíka z trestného střílení.

Také vstup do druhého utkání série se nám povedl. Již ve druhé minutě se prosadil bývalý hráč Slovanu Tomáš Daniš. V 11. minutě navíc přidal druhou branku Vojtěch Mrkva a znovu jsme byli na koni. Hosté sice snížili zásluhou Vojtěcha Vavrečky, ale to bylo pro první část vše. Vstup do druhé části byl z naší strany doslova snový. Ve 23. minutě se dokázal prosadit Bohdan Kopelec s Radimem Ivanem a na světelné tabuli svítilo skóre 4:1. Na další branky si museli diváci počkat do závěru druhé části, ve kterém nejdříve Slovan snížil zásluhou Michala Kozelského, ale za necelou minutu kontroval přesnou ranou Bohdan Kopelec. Tříbrankový rozdíl pak platil až do závěru utkání, který se zvrhl v menší přestřelku. V posledních pěti minutách padlo hned pět branek. Nejprve hosté snížili zásluhou Petra Řezáče, následně skóroval do prázdné brány Petr Kašpar, načež hosté znovu korigovali zásluhou Vojtěcha Vavrečky. Poslední slovo jsme však měli my, když se po chybách hostů trefili do prázdné Petr Kašpar a Radim Ivan. Konečný výsledek 8:4 tak znamenal zasloužení vítězství a vedení 2:0 v sérii, která se nyní přesouvá do Havířova.