PREVIEW: Začíná druhé kolo play-down. Soupeřem je Slovan Havířov!

   Lázók
  29.03.19 9:53

A-tým dokázal v dramatické sérii v MVILem Ostrava uspět a postoupil do druhého kola play-down. V tom se utká se Slovanem Havířov, který v prvním kole porazil Náchod jasně 4:1 na zápasy. Nevyzpytatelné play-down nutí hrát všechny celky až do samého konce, protože pouze vítěz obou sérií si zajistí přímé setrvání v 1. lize. Na poraženého z této „slezské“ série tak čeká v baráži soupeř z Národní ligy, který bude rozhodně nepříjemný.

Vzájemné zápasy Petrovic a Slovanu byly vždy vyhecované. Oba celky se například utkaly ve finále Národní ligy v sezóně 2016/2017. Olej do ohně přilili před letošní sezónou Petr Skácel s Tomášem Danišem, kteří vyměnili havířovský trikot za dres s neslušným krokodýlem na prsou. V letošní sezóně se tak proti svým bývalým spoluhráčům postaví minimálně šestkrát!

V prvních dvou letošních vzájemných duelech se Slovanem si A-tým připsal výhru a prohru (5:1 a 4:7). Další zápasy jsou na programu nyní v play-down. Série, hraná na čtyři vítězné duely, startuje dvěma zápasy na petrovické půdě. Sobotní utkání začíná netradičně v 19:00 a rozhodčími budou pánové Pavel Kačer a Ondřej Vašíček. V neděli nastoupí oba celky v 15:00 a utkání budou řídit Martin Both a Vladimír Černín.