Také po druhém víkendu je série s MVILem vyrovnaná!

   Lázók
  19.03.19 9:35

První kolo play-down mezi A-týmem a MVILem Ostrava pokračovalo o víkendu dalšími dvěma zápasy, tentokráte na ostravské půdě. Za stavu 1:1 upínaly oba celky pozornost zejména ke třetímu duelu, ve kterém již MVIL mohl využít hráče ze superligového FBC Ostrava – Jurdzina se Sládkem.

A byl to právě Michal Sládek, který asistoval u první branky sobotního utkání, kterou vstřelil Jakub Smrčka. Náš A-tým sice byl aktivnější, vždyť také první třetinu vyhrál na střely 14:4, ale výsledkově to byl propadák – 0:3. Na začátku druhé části sice snížil Adam Zbořil na rozdíl dvou branek, následně ale Petr Skácel neproměnil trestné střílení a v polovině zápasu využil přesilovku Jan Hranický a bylo to znovu o tři. Když se pak domácím povedl úvod třetí části, ve kterém přidali další dvě branky (1:6), bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Pokud chtěl A-tým srovnat sérii, musel v neděli předvést diametrálně odlišný výkon. Naštěstí se to povedlo. První třetinu si pro sebe rezervoval Lukáš Hrubý, který vsítil dvě branky. Druhá část byla na góly nejbohatší. Naši borci se prosadili hned čtyřikrát, přičemž dvakrát trefil zařízení Tomáš Daniš. Domácí kontrovali dvěma brankami, ale rozdíl ve skóre byl již čtyřbrankový. Poslední část si již A-tým zkušeně pohlídal, přidal další tři góly, oproti jediné brance MVILu. Na srovnání série se hattrickem a asistencí podílel Lukáš Hrubý.

Páté utkání se odehraje již dnes, 19.3. na naší palubovce od 19:00. Šestý zápas je na programu ve čtvrtek 21.3., na půdě MVILu od 20:00.