Po dvou úvodních zápasech je série s MVILem Ostrava vyrovnaná

   Lázók
  13.03.19 17:55

O uplynulém víkendu byly rozehrány boje o záchranu v 1. lize mužů. A-tým se v 1. kole play-down utkává s ostravským MVILem Ostrava, se kterým v sezóně jednou vyhrál a jednou prohrál. Také po prvních dvou zápasech play-down je situace stejná.

Sobotní utkání v podstatě rozhodla první třetina, kdy náš A-tým nastřílel soupeři 4 branky a bylo prakticky po zápase. Od druhé třetiny sice soupeř přidal, ale gólman Martin Janík, který byl nakonec vyhlášen hráčem zápasu, chytal skvěle, a navíc si také dobře postavil brankovou konstrukci. Na jasném vítězství 8:2 se čtyřmi kanadskými body za gól a tři asistence podílel Bohdan Kopelec, tři asistence nasbíral Petr Kašpar.

Nedělní utkání už bylo o něčem jiném. A-tým šel sice již ve 3. minutě do vedení, ale potom jako by přestal hrál a ostravský celek trestal. Herně byli sice domácí znovu lepší, avšak nedařilo se jim proměňovat šance. Když se šlo do poslední části za stavu 3:4, zdálo se, že by domácí mohli svého soupeře přeci jen přetlačit. Bohužel MVIL odskočil na rozdíl tří branek, když šel do vedení 3:6. V závěru sice A-tým dokázal snížit na 5:6, ale na víc již neměl. Na výhře hostů se podílel hned pěti kanadskými body (3+2) útočník Jan Hranický.

Za stavu 1:1 se tak série přesouvá ke dvěma víkendovým zápasům do Ostravy.