A-tým sice v posledním kole bodoval, ale nakonec ho čeká play-down

   Lázók
  26.02.19 18:37

V sobotu 23.2. měla 1. liga na programu poslední kolo základní části, které mělo rozhodnout o všem důležitém. A-tým byl stále ve hře o 9. místo, které by mu zaručilo vyhnutí se play-down. Musel však v domácím prostředí porazit Karlovy Vary a zároveň doufat, že pražský Start98 zaváhá s ostravským MVILem. Hrající trenér Skácel neměl k dispozici Kašpara se Zbořilem, do akce tak muselo hned několik juniorů, ze kterých si první minuty v A-týmu připsal Adam Waliczek.

Z.F.K. AQM Petrovice 8:7pp FB Hurrican Karlovy Vary

Do Petrovic dorazil třetí tým tabulky téměř v kompletním složení, ale úvod zápasu patřil nám. Již ve 2. minutě otevřel skóre tečovanou ranou Marcel Jakubec – 1:0. První polovina úvodní části byla bohatá na góly. V 5. minutě jsme šli do dvoubrankového vedení, když se ze středu trefil Tomáš Daniš – 2:0. Hosté kontrovali po naší chybě ve středu pole, když následné přečíslení vyřešil přesnou ranou Jan Zavadil – 2:1. Atraktivní zápas pokračoval a krásnou akci předvedl v 10. minutě Petr Skácel, který nejprve obelstil dva protihráče a následně nádhernou ranou bekhendem překonal Váradiho – 3:1. Gólovou tečku za první třetinou dal ve 12. minutě hostující Matěj Svatek – 3:2. Ve zbývajících minutách měly šance oba týmy, ale Ciompa i Váradi své celky drželi.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe hostům, když ve 22. minutě vymetl šibenici Matěj Svatek – 3:3. Následně jsme šli do oslabení a nabídnutou početní výhodu využil nejproduktivnější hráč hostů Michal Strachota a Vary poprvé vedly – 3:4. O minutu později však bylo opět srovnáno, když pěkně zakombinovali Kopelec s Petrem Horákem a mladý petrovický odchovanec zakončil přesně – 4:4. Hosté byli i přes vyrovnaný stav o něco lepším celkem a naše akcie držel vysoko skvělý Ciompa v bráně. Nicméně ani on ve 36. minutě nezabránil gólu Petra Stejskala – 4:5.

Dramatické utkání pokračovalo také ve třetí části. Ve 45. minutě předvedl krásné zakončení Bohdan Kopelec a Váradi neměl šanci – 5:5. Bohužel, šibenici vymetl o 4 minuty později také nejlepší střelec soutěže Michal Klápa – 5:6. Karlovarští byli nadále lepší a v 56. minutě šli do vedení již o dvě branky, když se prosadil Michal Strachovat a vypadalo to s námi špatně – 5:7. Zhruba čtyři minuty před koncem jsme na nic nečekali a šli do power-play, která se nečekaně vydařila. Vyrovnání zařídila dvojice Daniš – Kopelec, která dvakrát jako přes kopírák dokázala dostat míček do branky. Čas 57:57, Daniš střílí od poloviny a Bohdan Kopelec z malého brankoviště skóruje – 6:7. Uběhlo 20 sekund, situace se opakuje, Bohdan Kopelec uzavírá hattrick a se stává hrdinou okamžiku – 7:7. Utkání tak mířilo do prodloužení, i díky Ciompovi, který 3 sekundy před koncem ještě vytěsnil nohou nebezpečnou střelu hostů.

Co se týká prodloužení, tak se můžeme v podstatě považovat za specialisty, protože šlo o naše sedmé prodloužení v sezóně, což je nejvíc ze všech celků. Vary potřebovaly získat dva body, aby se v tabulce udržely na třetím místě, proto se hned po vyhraném buly odhodlaly ke hře bez gólmana. Jejich šance však zůstaly nevyužity a když se poté do brány zmatečně vracel jejich gólman, překonal ho po nahrávce Kopelce svým druhým gólem Petr Horák a rozhodl o dvou bodech pro nás – 8:7. Bohužel, ani dva získané body nakonec nic neznamenaly, protože Start porazil MVIL a zůstal na 9. pozici. Na nás tak čeká play-down, ve kterém se utkáme právě s ostravským celkem.

branky (asistence): 1:16 – Jakubec (Ivan), 4:01 – Daniš (Kopelec), 9:12 – Skácel (Ivan), 28:47 – Horák (Kopelec), 44:26 – Kopelec (Horák), 57:57 – Kopelec (Daniš), 58:17 – Kopelec (Daniš), 61:17 – Horák (Kopelec)

sestavy: Ciompa, Janík – Šmída, Hrubý, Jakubec, Mrkva, Lázók, Waliczek – Daniš, Kopelec, Horák, Ivan, Chvastek, Skácel, Morcinek, Madecký, Michalík, Palowski, Bocko