PREVIEW: A-tým v posledním kole základní části přivítá Karlovy Vary!

   Lázók
  21.02.19 20:08

Poslední kolo základní části 1. ligy mužů bude po všech stránkách zajímavé, protože jistého není téměř nic. Dozvíme se, kdo ovládne základní část a bude tak mít první právo výběru soupeře. Rozhodnuto není ani na pozicích na třetí a čtvrté pozici, které budou mít ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí. Na opačném pólu tabulky je jisté pouze to, že si Slovan Havířov a MVIL Ostrava zahrají play-down. Na dálku se uskuteční souboj mezi Náchodem a Litvínovem o to, kdo se popere o prvoligovou příslušnost v play-down a kdo sestoupí ihned v sobotu večer.

Pro petrovické fanoušky však bude nejzajímavější souboj o 9. místo, které sice zaručuje relativně brzký konec sezóny, ale tým, který ho ukořistí, se vyhne ošemetnému play-down. A-tým je momentálně desátý a na devátý Start98 ztrácí pouhý bod. O všem se tak rozhodne v sobotu. Papírově přívětivější los má pražský celek, který v domácím prostředí hostí ostravský MVIL, kterému hrozí v případě vlastní prohry a výhry Náchoda propad na 13. pozici, která by znamenala ztrátu výhody domácího prostředí v úvodních utkáních play-off. Nicméně vzhledem k postavení, i k tomu, že MVIL jezdí na venkovní výjezdy ve velmi oslabené sestavě, jsou velkým favoritem domácí.

Na A-tým čeká daleko těžší soupeř. Do Petrovic totiž dorazí celek z Karlových Varů, na jehož soupisce je několik borců, kteří okusili nejvyšší českou soutěž. V prvním vzájemném utkání navíc uštědřili našemu celku debakl 8:17. Vary se nachází na třetím místě tabulky, které budou hájit před dotírajícím Chomutovem a Ústím nad Labem, takže stále mají o co hrát. A-tým nicméně nic nevzdává a pokusí se favorita na domácí palubovce překvapit. K tomu, aby se to povedlo, bude potřebovat také diváckou podporu! Utkání začíná v sobotu 23.2. v 18:00 a řídit ho budou pánové Radim Sýkora a Miroslav Tkáč.