Také v posledním kole bude o co hrát! A-tým zdolal Náchod a zabojuje o 9. místo

   Lázók
  19.02.19 14:33

Vyhrát a doufat v zaváhání Startu98 – takový cíl měl A-tým v Náchodě, kde v sobotu odehrál předposlední zápas základní části 1. ligy mužů. Svěřenci trenéra Skácela stále živili naději na 9. místo, které by zaručovalo vyhnutí se účasti v play-down. Pražský celek však nesměl v utkání s Karlovými Vary získat plný počet bodů, jinak by již v posledním kole základní části A-týmu o nic nešlo.

Z.F.K. AQM Petrovice 7:3 Florbal Primátor Náchod

Pro oba týmy se jednalo o velmi důležitý duel. O naši situaci už jsme se zmiňovali, domácí tým potřeboval také nutně bodovat, protože na předposlední příčce tabulky měl před Litvínovem náskok jediného bodu. Úvod zápasu tak měl vysoké tempo, ale na branky se čekalo až do druhé poloviny první části. Ve 12. minutě otevřel skóre střelou od mantinelu Marcel Jakubec a vedli jsme – 1:0. Zajímavý zápas pokračoval a ve 14. minutě se za Janíkem rozezněla tyč. Nedáš-dostaneš, staré známé pravidlo bylo v akci v 16. minutě, když uplatnil důraz před bránou Radim Ivan a vedli jsme o dvě branky – 2:0. Uběhla půlminuta a skóre se měnilo potřetí. V první početní převaze zápasu se dokázal z úhlu prosadit Petr Skácel – 3:0. Vydařenou první část jsme završili další brankou v přesilové hře. Skácel našel lobem přes brankoviště neobsazeného Tomáše Daniše, který měl jednoduchou práci – 4:0.

Pokud byla první třetina na branky bohatá, ta druhá nabídla pravý opak. Na vině byli gólmani obou týmů. Zejména Martin Janík v naší brance přiváděl domácí střelce doslova k zoufalství. Jediný gól ve druhé části tak přišel opět v přesilovce. Krásnou spolupráci po ose Daniš – Skácel, nakonec završil snadným gólem do prázdné branky Lukáš Hrubý – 5:0.

Do třetí části jsme šli s cílem pohlídat si relativně pohodlný náskok, ale bohužel jsme přistoupili na hurá florbal domácích a ti začali trestat. Nejprve se prosadil po naší chybě v rozehrávce Josef Čejpa – 5:1. V 54. minutě pak doslova dosekal míček do branky Ondřej Macháček – 5:2. Za dvě minuty to bylo pouze o dvě branky, když se prosadil František Donaj – 5:3. Do konce utkání zbývalo 5 minut a následoval náš time-out. Domácí pak závěr utkání absolutně nezvládli. Nejprve se nechal na 5 minut vyloučit Skalický a po něm dostal osobní trest Čejpa. My jsme se tak dostali ke dvěma snadným brankám, kterými jsme si pojistili důležité vítězství. Nejprve se prosadil Lukáš Hrubý, kterému asistoval hráč zápasu na naší straně, gólman Janík – 6:3. Konečnou podobu skóre pak dal Petr Kašpar – 7:3.

Díky tomu, že Start98 prohrál v souboji s Karlovými Vary, jsme se přiblížili na rozdíl jednoho bodu. O všem tak rozhodne poslední kolo. Všechny zápasy začínají v 18:00, přičemž my hostíme právě Karlovy Vary a Start98 doma přivítá ostravský MVIL. Ve zbývajících duelech se také rozhodne o vítězi základní části a přímém sestupujícím. Rozhodně tak bude co sledovat.

branky (asistence): 11:26 – Jakubec (Ivan), 15:49 – Ivan (Kašpar), 16:25 – Skácel (Zbořil), 18:14 – Daniš (Skácel), 32:20 – Hrubý (Skácel), 58:34 – Hrubý (Janík), 59:55 – Kašpar

sestava: Janík, Ciompa – Jakubec, Hrubý, Zbořil, Šmída – Daniš, Horák, Chvastek, Ivan, Mrkva, Skácel, Kopelec, Kašpar, Michalík