A-tým favorizovaný Hattrick nepřekvapil, podlehl vysoko

   Lázók
  12.02.19 19:24

A-tým ve 24. kole 1. ligy hostil velmi těžkého soupeře. Do Petrovic dorazil brněnský Hattrick, který je nabitý zkušenými hráči ze Superligy a má ambice do ní letos postoupit. Naši borci ztratili po prohře v Českých Budějovicích naději na postup do play-off, ale stále mají šanci se umístit na 9. pozici, která zaručuje konec po základní části a vyhnutí se play-down.

Z.F.K. AQM Petrovice 5:13 FBŠ Hummel Hattrick Brno 

Úvod utkání byl z obou strany aktivní a divákům se musel líbit. Jako první šli bohužel do vedení favorité z Brna, úspěšným střelcem byl Jan Grábl – 0:1. V 8. minutě padly během 16 sekund hned dvě branky. Nejprve se prosadil Marek Fuchs – 0:2. A po něm snížil z trestného střílení hrající trenér Petr Skácel – 1:2. Góly přibývaly v rychlém sledu i nadále. V 11. minutě jsme šli do oslabení a přesilovou hru využil Marek Fuchs – 1:3. Naše odpověď však opět netrvala dlouho, za 22 sekund dotlačil míček za Kejíkova záda Bohdan Kopelec – 2:3. Poté se střelci na obou stranách odmlčeli. Když už se zdálo, že třetina skončí jednobrankovým rozdílem, skóroval 50 sekund před koncem David Coufal – 2:4.

Úvodní pětiminutovka druhé části pak rozhodla o osudu zápasu. V čase 20:36 zvyšoval náskok Brna Tomáš Brom – 2:5. O minutu po něm sice snížil šťastně Patrik Michalík – 3:5. Ale za dalších 50 sekund přidal druhou branku Tomáš Brom a bylo to opět o tři – 3:6. Ve 26. minutě pak přidal sedmou branku hostí Matěj Hronek a gólman Janík šel z brány – 3:7. Hosté se nadále bavili florbalem. V polovině utkání uzavřel hattrick Tomáš Brom, který nastřádal tři góly během deseti minut – 3:8. Za 23 sekund skóroval podruhé Jan Grábl – 3:9. Ve 33. minutě přišly dvě slepené branky na obou stranách. Za nás se prosadil Dominik Chvastek – 4:9. Za hosty dal jubilejní desátý gól nejproduktivnější muž ligy, Luděk Ondráček – 4:10. Brněnskou třetinu uzavřel další brankou Tomáš Brom a šlo se do třetí části – 4:11.

Poslední perioda se pouze dohrávala a byla na góly nejskromnější. Ve 45. minutě přidal další gól Hattricku David Coufal – 4:12. Za nás opět korigoval Dominik Chvastek – 5:12. Konečnou podobu skóre dal svou třetí brankou David Coufal, který si v konečném účtování připsal ještě dvě asistence – 5:13.

branky (asistence): 7:18 – Skácel (TS), 11:40 – Kopelec, 21:40 – Michalík (Mrkva), 32:14 – Chvastek, 46:48 - Chvastek

sestavy: Janík, Ciompa – Jakubec, Daubner, Zbořil, Hrubý – Daniš, Chvastek, Kašpar, Ivan, Skácel, Mrkva, Horák, Michalík, Kopelec, Tomalík