České Budějovice nedaly A-týmu šanci a naděje na play-off vyhasla

   Lázók
  04.02.19 17:55

V sobotu 2.2. čekal na A-tým další z dalekých výjezdů, tentokráte do Českých Budějovic. Nováček 1. ligy si vede v letošní sezóně velmi dobře a drží se mezi nejlepší osmičkou, zatímco my jsme mimo pozice zaručující play-off. Proto bylo jasným cílem A-týmu na českobudějovické palubovce uspět a udržet si naději na postup do vyřazovací části.

Z.F.K. AQM Petrovice 2:9 FBC Štíři České Budějovice

Do Budějovic jsme dorazili po dlouhé cestě, ale na první vteřiny utkání to nemělo vliv, protože jsme zápas začali nastřelenou tyčí. V rozletu nás přibrzdilo vyloučení ve 4. minutě, které jsme však přestáli. V 8. minutě šel za katr také jeden z domácích hráčů a bohužel, inkasovali jsme při vlastní přesilovce. Jan Procházka dostal dokonce dvě možnosti jít sám proti Ciompovi. V té první sice neuspěl, ale o pár desítek sekund později již skóroval a domácí vedli - 0:1. Štíry vstřelená branka nakopla a přebrali otěže zápasu. V 15. minutě šli do vedení o dvě branky, když se prosadil pěknou ranou z úhlu Michal Kudláček - 0:2.

Druhé dějství již bylo v jasné režii domácích. Naše útočné akce končily s hrozivou pravidelností hned po pár vteřinách na půlce soupeře. Českobudějovický celek naopak dokázal svou převahu přetavit v góly a naše naděje na bodový zisk prudce klesaly. Ve 27. minutě se prosadil David Štěpka a bylo to o tři - 0:3. Poté padly do naší sítě hned čtyři branky během pěti minut, kdy se postupně prosadili Radek Hanák, Michal Matějček, Jan Králík a David Chvosta - 0:7. Gólman Ciompa po šestém inkasovaném gólu přepustil místo v brankovišti Janíkovi, ale ani ten gólovou smršť nezastavil.

Domácího gólmana jsme poprvé překonali až ve třetí části, kdy se prosadil Petr Kašpar - 1:7. Poté se hrálo dlouho bez branek, až přišly dvě slepené branky v 53. a 54. minutě. Nejprve se za domácí prosadil David Chvosta - 1:8. A za nás následně snižoval Radim Ivan - 2:8. Na víc už jsme se v zápase nezmohli, ani přesto, že jsme hráli skoro 5 minut power-play. Konečnou podobu skóre dal dvě sekundy před koncem Václav Staněk, který se trefil do prázdné brány - 2:9.

branky (asistence): 42:03 - Kašpar (Michalík), 53:57 - Ivan (Skácel)

sestavy: Ciompa, Janík - Jakubec, Daubner, Zbořil, Hrubý, Michalík - Daniš, Horák, Kašpar, Ivan, Skácel, Mrkva, David