A-tým porazil Start98 až v prodloužení

   Lázók
  29.01.19 20:39

V neděli 27. ledna čekalo na A-tým utkání 22. kola 1. ligy mužů a jednalo se o velmi důležitý duel. Do Petrovic totiž dorazil devátý celek tabulky, FATPIPE Start98 Praha-Kunratice, který měl o 5 bodů více než náš výběr. Nutností tedy byl zisk bodů, nejlépe všech tří.

Z.F.K. AQM Petrovice 6:5pp FATPIPE Start98 Praha-Kunratice

Hosté dorazili do Petrovic v hodně omlazené a osekané sestavě. Úvod zápasu tak patřil nám, když jsme byli více na míčku a vytvářeli si platonický tlak. Hned ve 4. minutě šli hosté do oslabení, ale ani přesilová hra nám nepřinesla žádné výrazné ohrožení brány. Naopak, čím dál více se začal osmělovat Start a Martin Janík v bráně začínal tušit, že ho čeká těžká šichta. Na první branku si musely necelé tři desítky diváků počkat do 17. minuty, kdy měli přesilovku také hosté a Filip Chmelíček ji přesnou ranou k tyči zužitkoval – 0:1. Když už se zdálo, že se třetina dohraje za stavu 0:1, dostal se k překvapivé střele Kříz, Janík vyrazil před sebe a na správném místě byl opět Filip Chmelíček – 0:2.

Také druhá třetina nabídla podobný obrázek. My jsme se snažili tvořit, zatímco hosté čekali na nebezpečné brejky. Celkově šlo o velice opatrné utkání, což se dalo vzhledem k jeho důležitosti očekávat. Každopádně více gólmanské práce měl Janík, který se několikrát činil. Hosté si na něj nepřišli ani v další přesilovce, kterou měli zhruba v polovině druhé části, a tak jsme konečně udeřili my. Kašpar našel přímočaře Dominika Chvastka, který překonal Frühbauera – 1:2. Do konce třetiny se opět vyznamenávali pouze gólmani, a tak se šlo do třetí části.

V té už se diváci konečně dočkali branek. Hned po 37 sekundách našel Daniš před bránou osamoceného Dominika Chvastka a ten svým druhým gólem v zápase srovnal – 2:2. Najednou šance střídala šanci. Hosté stříleli do Janíka, Zbořil na druhé straně zase do břevna. Poté už se pálilo ostrými a šlo to celkem rychle. Ve 49. minutě se prosadil Vojtěch Plaček a Start znovu vedl – 2:3. Srovnání přišlo za necelé dvě minuty, kdy předvedli pěknou akci matadoři v naší sestavě. Skácel nahrával a Lukáš Hrubý přesně zakončil – 3:3. Vůbec poprvé do vedení jsme se dostali v 55. minutě, kdy konečně protrhl svou střeleckou smůlu Tomáš Daniš – 4:3. Nicméně opět přišel zbytečný výpadek a hosté během minuty a půl otočili skóre na svou stranu. Nejprve se prosadil v čase 56:41 Jan Kerzel – 4:4. A následně v čase 58:01 Filip Kříž – 4:5. Na nic jsme nečekali a okamžitě zkusili hru bez gólmana. Půlminuty před koncem měl Frühbauer štěstí, když podivně skákající míček nakonec skončil pod jeho zády, a nám zbýval čas na poslední akci. Naštěstí se nám povedlo srovnat. Na mantinel dostal nabito Kašpar, jehož přízemní střela se od tyče odrazil k volnému Marcelu Jakubcovi, a ten dvě sekund před sirénou poslal zápas do prodloužení – 5:5.

Prodloužení nám v posledních zápasech jde, a tentokráte nemělo dlouhého trvání. U mantinelu se dostal k míčku Kašpar, který přesnou střílenou přihrávkou našel před bránou Lukáše Hrubého, a ten rozhodl o bodu navíc pro nás – 6:5.

branky (asistence): 35:43 – Chvastek (Kašpar), 40:37 – Chvastek (Daniš), 50:12 – Hrubý (Skácel), 54:53 – Daniš (Jakubec), 59:58 – Jakubec (Kašpar), 60:25 – Hrubý (Kašpar)

sestavy: Janík, Ciompa – Jakubec, Hrubý, Zbořil, Daubner, Šmída, Michalík – Daniš, Kašpar, Chvastek, Ivan, Skácel, Mrkva, Kopelec, Horák, Madecký, David