A-tým dokázal urvat cenné 2 body z Havířova!

   Lázók
  24.01.19 8:46

Celé 21. kolo 1. ligy mužů bylo původně naplánováno na pátek 25. ledna. Utkání A-týmu s Torpedem Havířov však bylo na žádost domácích přesunuto, a tak se oba celky utkaly v derby již toto úterý. Pokud si chtěl A-tým udržet naději na postup do play-off, musel v Havířově bodovat, což je pro každý tým velice těžký úkol. Hrající trenér Petr Skácel po nepovedeném utkání v Ústí nad Labem zamíchal sestavou a doufal, že to přinese kýžené body.

Z.F.K. AQM Petrovice 6:5pp Florbal Excelsior Havířov 

Co nás trápí v posledních utkáních, jsou vstupy do zápasů. Ani tentokráte to nebylo jinak. Běžela druhá minuta utkání a první střela na naši bránu končí v síti gólmana Janíka, když se přesně trefil Jakub Vilím – 0:1. Ve 4. minutě se mohlo havířovské publikum radovat podruhé, když do prázdné brány zasunul Daniel Tychtl – 0:2. Ano, přesně takto jsme začít nechtěli. Nicméně od této chvíle se hra vyrovnala a šance jsme si začali vytvářet také my. V polovině třetiny jsme šli do oslabení, ale Torpedo se svou přesilovkou nenaložilo dobře. Naopak udeřilo na druhé straně, když se v 16. minutě prosadil dobře hrající Marcel Jakubec – 1:2. Tímto stavem také první perioda skončila.

Pokud nám nevyšel začátek utkání, tak začátek druhé části byl doslova z říše snů. Tři slepené góly během dvou minut nám hrály výrazně do karet. Vše načal v čase 22:41 krásným bekhendovým zakončením Petr Kašpar, který srovnal skóre – 2:2. Za necelou minutu využil Skácelovu přihrávku z rohu přesnou ranou Radim Ivan – 3:2. A v čase 24:38 našel Ivan před bránou osamoceného Vojtěcha Mrkvu, který již měl jednoduchou úlohu – 4:2. Domácí dostali možnost korigovat skóre při další přesilové hře, která již byla mnohem nebezpečnější, než ta první. Ani obrovský závar kolem brány, ani velké množství střel však skórem nepohnulo. Činil se jak Janík, kterému pomohla také branková konstrukce, tak bránící čtveřice. I přes řadu šancí na obou stranách se již žádný z celků do konce druhé části neprosadil.

Ve třetí třetině již domácí na nic nečekali a vysunuli své napadání. Nám se tak otevíraly skvělé možnosti k brejkům a velkým šancím. Bohužel jsme vyhořeli snad ve třech tutovkách, a tak trestalo Torpedo. V 52. minutě prokázal svůj důraz Daniel Tychtl a snížil – 3:4. Poté se ukázal Jakubec, který však po samostatné akci trefil bohužel jen břevno, a tak se projevilo staré známé pravidlo „nedáš – dostaneš.“ V našem případě šlo hned o dvojnásobný trest. V čase 52:34 skóroval šťastně zpoza brány Jakub Vilím – 4:4. A za dalších 21 vteřin střílel po Klimešově krosu do odkryté brány Pavel Bezděčík – 4:5. Naše odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat, když se v 55. minutě prosadil Petr Skácel – 5:5. Zbývající minuty již nic významného nepřinesly, a tak se šlo do prodloužení.

V tom se ani jeden z celků neodhodlal ke hře bez gólmana. Hra 3 na 3 nakonec přinesla bod navíc nám, když Zbořilovu střelu dorazil do sítě Dominik Chvastek – 6:5. Z důležitého utkání jsme tak získali cenné 2 body, které však musíme v neděli potvrdit doma v utkání s pražským Startem98, který je v tabulce přímo před námi!

branky (asistence): 15:36 – Jakubec (Kašpar), 22:41 – Kašpar (Kopelec), 23:24 – Ivan (Skácel), 24:38 – Mrkva (Ivan), 54:49 – Skácel (Hrubý), 61:46 – Chvastel (Zbořil)

sestava: Janík, Ciompa – Jakubec, Kopelec, Zbořil, Hrubý, Šmída, Michalík – Daniš, Chvastek, Kašpar, Ivan, Skácel, Mrkva, David, Madecký, Horák