A-tým zdolal Black Angels i podruhé! Ve skvělém utkání zvítězil v prodloužení!

   Lázók
  07.01.19 17:46

V sobotu 5.1. se opět naplno rozjela 1. liga mužů. Náš A-tým přivítal v 18. kole těžkého soupeře, pražský celek BLACK ANGELS, který vedl prvoligovou tabulku a kterého jsme v prvním vzájemném utkání porazili překvapivě 8:3. Pokud chce náš A-tým ještě zabojovat o pozice v play-off, musí pravidelně bojovat, a to zejména v domácím prostředí.

Z.F.K. AQM Petrovice 10:9pp BLACK ANGELS 

Hned úvod utkání naznačil, že by z utkání mohla být slušná přestřelka, což se nakonec potvrdilo. Ale pěkně popořadě. Hned v první minutě otevřeli skóre hosté, když se na zadní tyči objevil neobsazený Jan Kopecký a ze vzduchu zavěsil – 0:1. Vyrovnání přišlo zanedlouho, když se poprvé v utkání trefil obránce Adam Zbořil – 1:1. Zajímavé utkání pokračovalo a chvíli se hrálo bez branek. Další změnu skóre přinesla 13. minuta, kdy Adam Zbořil na polovině hřiště neskutečně vykoupal hostujícího hráče a následně také přesně zakončil – 2:1. O minutu později šel na trestnou lavici Jakubec a hosté nabídnutou přesilovku těsně před jejím koncem využili, úspěšným střelcem byl Daniel Ludvík – 2:2. I přes další šance na obou stranách se již skóre neměnilo, a tak se šlo do druhé části.

Gólově bohaté utkání pokračovalo. Ve 24. minutě padly hned dvě branky. O tu první se v čase 23:01 postaral Dominik Chvastek, který se vrátil do sestavy po zranění – 3:2. Druhá padla za 6 sekund, když se hned po buly dostali hosté do útoku a Jakub Renčín překonal bezmocného Janíka – 3:3. Ve 26. minutě hráli hosté druhou přesilovku po vyloučení Mrkvy a byli opět úspěšní. Špatně postavenou zeď lehce prostřelil Ondřej Vaculík a poslal Black Angels do vedení – 3:4. Početní převahu jsme si za necelou minutu vyzkoušeli také my, ale bohužel bez úspěchu. Co se nepovedlo v přesilovce, se povedlo ve 35. minutě, kdy Skácel našel krásnou nahrávkou Petra Horáka, který z úhlu trefil přesně – 4:4. Přestřelka pokračovala. Neuběhly ani dvě minuty a hosté znovu vedli, trefil se Jaroslav Král – 4:5. Desátá branka v utkání přišla v naší druhé přesilové hře. Bohužel se však prosadili znovu hosté, když se objevil před bránou trestuhodně osamocený Jaroslav Král, dostal nahrávku od Hněvkovského a nemýlil se – 4:6. Závěr třetiny ovlivnil zmatek u stolku pořadatelů, když vyloučený hráč hostí vběhl na hřiště vteřinu před vypršením trestu a dostal další dvě minuty za zdržování hry. Pokračovala tak naše přesilovka 5 na 4, měli jsme standardku v našem obranném rohu a do konce periody zbývaly tři sekundy. Čas maximálně na jeden dlouhý balón dopředu a rychlé zakončení. A přesně toto se nám povedlo dokonale! Daniš poslal balonek před bránu, kde jej do sítě dostal Adam Zbořil a zkompletoval tak hattrick – 5:6!

Drama pokračovalo a diváci se rozhodně nenudili. Nejinak tomu bylo také ve třetí části, jejíž úvod se povedl hostům. Nejprve se prosadil ve 43. minutě Dan Moravec – 5:7. Ve 45. pak zvyšoval již na rozdíl tří branek Adam Bouček – 5:8. S našimi ambicemi to rázem nevypadalo dobře, ale naději vykřesal ve 47. minutě Petr Horák, opět po asistenci Skácela – 6:8. Následně se předvedl gólman Martin Janík, který vychytal hosty v přečíslení 2 na 0, a i přes 8 inkasovaných branek předváděl skvělý výkon. Pražané však přeci jen ještě jednou udeřili, v 50. minutě se prosadil Daniel Ludvík a bylo to znovu o tři góly – 6:9. Naštěstí jsme se rychle vrátili zpět do hry. Vyloučení Moravce využil brankou z přesilovky Lukáš Hrubý – 7:9. Za necelou minutu přišlo špatné střídání hostí a další přesilovka, která však zůstala bez využití. Srovnání skóre přišlo v 57. minutě, kdy jsme dokázali vstřelit dvě slepené branky! Nejprve se ze standardky prosadil Jan Dauber – 8:9. A za dalších 22 sekund lovil Körber míček ze sítě po zakončení Dominika Chvastka – 9:9! V závěrečných minutách skvělého zápasu se již nic podstatného nestalo a šlo se tak do prodloužení.

Poprvé v sezóně jsme se rozhodli nejít po vyhraném buly do hry bez brankáře a vyplatilo se. Hned po 14ti sekundách trefil Petr Kašpar tyč! Následně se hosté zbytečně zbavili balonku a byli jsme to znovu my, kdo mohl útočit. V čase 60:45 se dostal k balonku Petr Horák a nechytatelnou střelou přes obránce trefil šibenici, zkompletoval hattrick a rozhodl o našem vítězství – 10:9!

Z obou stran skvělé utkání muselo diváky bavit! Málokdo věřil, že za stavu 6:9 ještě zvládne A-tým utkání zdramatizovat, ale skvělou obětavostí a nasazením to nakonec dokázal a zaslouženě bere z velmi těžkého utkání 2 body!

branky (asistence): 3:15 – Zbořil (Ivan), 12:22 – Zbořil (Daubner), 23:01 – Chvastek (Kašpar), 34:45 – Horák (Skácel), 39:59 – Zbořil (Daniš), 46:02 – Horák (Skácel), 50:51 – Hrubý (Zbořil), 56:08 – Daubner (Skácel), 56:30 – Chvastek (Kašpar), 60:45 – Horák (Chvastek)

sestava: Janík, Ciompa – Jakubec, Kopelec, Zbořil, Daubner, Michalík, Mrkva – Ivan, Hrubý, David, Daniš, Horák, Skácel, Chvastek, Madecký, Kašpar